1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Amerikan kız korosundan nefes kesen konser

Bursa'da konser veren Amerikan kız korosu nefesleri kesti.

İnoksan'ın 25. yıl kutlamaları kapsamında BUTTİM İş Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede, Amerikan Vassar Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan başaralı 35 bayanın seslendirdiği eserler klasik müzik severleri mest etti. Christine Howlett şefliğinde 1 saat boyunca konser veren koro Vassar Koleji'ndeki kız koroları, Rönesans döneminden çağdaş müziğe kadar birçok farklı müzik türünü başarıyla seslendirdi.

Nisan 2004 tarihinde New York'ta bulunan Dünya Finans Merkezi Kültür ve Sanat Programı'nda sahne alan kız korosu, Kasım 2004'te Harvard Üniversitesi'nde yapılan kız korosu festivallerinde yer alıp yakın zamanda da Massachusetts, Virginia, Connecticut, İllinois eyaletlerinde  ve  Puerto Rico'ya da turneler düzenledi.

Koronun başarılı bayan şefi Christine Howlet, Türkiye'de ilk defa TRT Radyosu'nda bir konser verdiklerini belirterek, kendilerine yetkililer tarafından hediye edilen Türkçe CD'leri hala dinlediklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Türkiye'de klasik müziğin gelişimini yakından izlediğini belirten Howlett, "Türkiye'de Fazıl Say ve İdil Biret gibi dünya starı olmuş isimlerin bulunması Türkiye'yi Avrupa'da birçok kişinin daha yakından takip etmesine neden oluyor. Umarım Türkiye yakın zamanda Avrupa Birliği'ne kabul edilir ve Avrupa yolunda aradığını bulur. Böylelikle bütün Avrupa ülkeleri Türkiye'yi daha yakından tanıma şansını bulur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 11:02:52
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 17:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?