5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

BKSTV, 'Kardeşimin Rengi' ile açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BKSTV Tiyatrosu, 10. sezonunu dün akşam Kent Müzesi Meydanı'nda ücretsiz olarak sahnelediği prömiyer ile açtı.

Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Kardeşimin Rengi" adlı komedi türündeki oyun, izleyenlerini kimi zaman kahkahaya boğdu kimi zaman ise düşündürdü.

Mustafa Sekmen tarafından yazılan ve sahnelenen oyun, 28 Eylül'den itibaren sezon boyunca pazar günleri Büyükşehir Belediye sınırlarında tiyatro izleme imkanı bulunmayan semtlerde izlenime sunulacak.

15 kişiden oluşan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu, sahnede sergiledikleri üstün performansla izleyenlerden büyük alkış topladı. Rengarenk kostümleri ve canlı müzikleriyle de ilgi çeken "Kardeşimin Rengi" adlı oyuna zaman zaman izleyiciler de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BKSTV Tiyatrosu sanatçılarının konukların içinden rast gele seçtiği izleyiciler, oyunu izlemekle kalmayıp kendilerini bir anda sahne buldu.

Köy seyirlik geleneğinden yola çıkılarak farklı tekniklerin harmanlanması ile kurgulanan oyun, Bursalı sanatseverlerden tam not aldı. Kişisel hırsların ve mülkiyet kavramının sebep olduğu kopuklukları hicveden bu seyirlik, çocuklar kadar yetişkinler tarafından da ilgiyle izlenecek.

Çünkü hayatta başımıza gelen fakat ders almadığımız olayların anlatıldığı oyun, her şeyin çok daha kolay bir çözümü olduğunu, bunun da sevgiden geçtiğini vurguluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 12:26:53
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 12:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?