2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

BKSTV artık belediye bünyesinde

Bursa'da 10 yıldır tiyatro alanındaki boşluğu dolduran Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu (BKSTV), bundan sonra faaliyetlerini Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sürdürecek.

Özellikle çocuk tiyatrosu alanındaki başarılı çalışmaları ile ulusal tiyatro camiasında haklı bir yer edinen topluluk, yeni yapılanma ile çalışmalarını bundan böyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu adı ile repertuar tiyatrosu olarak sürdürecek. 10 sanatçıdan oluşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatrosu halen “Ferhat ile Şirin” ve “Kral’ın Diş ağrısı” adlı çocuk oyunları ile Tayyare Kültür Merkezi ve Çocuk Sanat Evi’nde çocuk izleyicilerle buluşmayı sürdürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu mart ayında repertuarına yeni bir çocuk oyunu daha ekliyor. “20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları” gününde prömiyerini gerçekleştireceği “Kuşbakışı” adlı oyun, topluluk sanatçılarından Altuğ Görgü tarafından yazıldı ve yönetildi. Beceriksizliği yüzünden bir türlü iş bulamayan bir palyaçonun bir kuşla kurduğu dostluğu konu alan oyunda Müge Açıkdüşünenler, M. Eren Topçak, Ebru Ergüç ve Nilgün Türksever Görgü rol alıyor. Nisan ayından itibaren yetişkin oyunlar ile de tiyatro severlere hizmet sunacak tiyatro, sokak performansları ile etkinlik alanını merkez ilçe ve köylere yaygınlaştırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, uzun süredir BKSTV çatısı altında hizmet veren tiyatronun Büyükşehir’e geçmesiyle tiyatro faaliyetlerinin daha da artacağını belirterek, “Diğer hizmetlerimizde olduğu gibi kültür sanatta da Bursa’yı taçlandıracağız. Amacımız, tiyatromuzu Türkiye’nin önde gelen şehir tiyatroları arasına sokmaktır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 15:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?