1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Bursa Şehir Tiyatrosu'na kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Haldun Taner’in unutulmaz yapıtı “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” ile perdelerini açtı.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro Topluluğu, oyunlarını bundan böyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak sahneleyecek.

Bursa Şehir Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ilk oyun Haldun Taner’in usta yapıtı “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oldu. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Feyha Çelenk tarafından sahnelenen oyun Ahmet Vefik Paşa’nın Bursa’da vali iken kurduğu Osmanlı Tiyatrosu’nda yaşanan olayları ve sonrasını anlatıyor.

Oyun öncesi bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Şehir Tiyatrolarının İstanbul’da 1914, Antalya’da 1983 yılında kurulduğunu anımsatarak, “Maalesef Bursa’da bugüne kadar kurulmamıştı. Biz her konuda olduğu gibi kültür- sanat alanında da laf değil, icraat üretiyoruz. Bursa’nın bir yandan yatırım eksikliğini gideriyoruz, diğer yandan kültürel boşluğunu dolduruyoruz” dedi. Şahin, Bursalılardan şehir tiyatrosuna sahip çıkmalarını istedi.

Şahin, konuşmasından sonra Bursa’da yetişen ve tiyatronun yaşatılmasında büyük emekleri olan sanatçı ve yönetmenler Serdar Yeğin, Halil Balkanlar, Celal Bıyıklı, Bora Özkula, Melike Ergüzen, Özer Tunca, Ali Sürmeli, Erkan Can, Mutlu Güney, Metin Belgin, Mustafa Uğurlu, Ahmet Uğurlu, Kubilay Karslıoğlu, Murat Karasu, Ayşe Selen ve Fettar Tanrıöver’e gül verdi. Usta oyuncusu Erkan Can, Şahin’in verdiği gülü kendisini alkışlayan seyircilere attı.

Bursa Şehir Tiyatrosu, çocuk oyunlarıyla birlikte haftada en az üç oyun sergileyecek.



Ntv
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 15:38:32
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 15:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?