5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Büyük festival başladı

11. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, dünyanın bu alandaki en ünlü isimlerini Karagöz ve Hacivat'ın doğum yeri Bursa'da biraraya getirdi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi Bursa Şubesi'nin katkılarıyla düzenlediği festivalin ilk gününde katılan topluluklar, Tayyare Kültür Merkezi'nde kısa tanıtım gösterileri sundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, gölge oyunu geleneğinin unutulmasını önleme ve gündeme getirme amacı taşıyan festivalin 11. yılına girmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, festivale bugüne kadar desteği olanlara teşekkür etti.

UNIMA Bursa Başkanı Şinasi Çelikol ise, bu festivali başlatırken bu kadar büyüt kitlelere ulaşacağını tahmin etmediklerini ifade etti. Festivalde Rusya, İran, İtalya ülkelerinin tiyatro grupları gösteriler yapacak. Türkiye'den ise Orhan Kurt (İstanbul), Metin Özlen (İstanbul), Mustafa Mutlu (Ankara), Ahmet Aksoy (Mersin), M. Hazım Kısakürek (Adana), R. Şinasi Çelikkol (Bursa) gibi önemli Karagöz sanatçılarının yanında Bursalı genç karagözcüler ve illüzyon sanatçıları da bu festivalde sizlerle olacak.

Festival kapsamında kukla ve gölge oyunu üzerine döküman ve tasvirlerin yer aldığı karma sergi de açıldı. Gölge oyunları ile kukla ve illüzyon gösterileriyle birlikte sergi, söyleşi, work-shop ve dia gösterisinin gerçekleştirileceği 3 Aralık'a kadar devam edecek olan festivalin gösterileri TKM, Karagöz Sanat Evi, Eğitim Araçları Salonu'nda yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 02:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?