5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor

Bursa'da bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Türkiye'nin en uzun soluklu çocuk ve gençlik tiyatroları, perdelerini 1 Ekim Cumartesi günü açıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın ASSITEJ Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 1-7 Ekim tarihleri arasında 9'u yabancı 13 topluluğu ağırlayacak.

Festival, bu yıl ASSITEJ Dünya Başkanı ve aynı zamanda ünlü tiyatro adamı olan Wolfgang Schneider'i de konuk edecek. Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra sokak oyunları, dans-müzik ağırlıklı oyunlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festivalde sahne alacak topluluklar, ASSITEJ Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Temsilciliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yaklaşık 20 topluluk arasından belirlendi.

Yapılan değerlendirmede, Danimarka'dan iki, Kıbrıs Rum Kesimi, Fransa, Almanya, Cezayir, İsviçre, Hollanda ve İsrail'den de birer topluluğun festivale katılması kararlaştırıldı.

1 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de Cumhuriyet Alanı Kent Müzesi Meydanı'ndaki açılış töreni ve konser ile başlayacak olan festivalde gösteriler, eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları yapılacak. Festivalde oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Çocuk Sanatevi, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi ve Kent Müzesi'nde sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 13:33:09
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?