5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Emma Shapplin, Bursalılar'ı büyüledi

44. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahne alan ünlü Fransız Soprano Emma Shapplin, muhteşem bir konser ile izleyenlere 2 saat boyunca unutulmaz dakikalar yaşattı.

Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alan ünlü sanatçı, son albümü Etterna'dan söylediği şarkılarla Bursalı müzikseverleri büyüledi. Sahneye dansçıları ile çıkan Fransız Soprano'nun konseri, Kolimbiyalı arkadaşının yaptığı ilginç hareketlerle görsel şova dönüşürken dans, izleyenler tarafından beğeni ile seyredildi.

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 44.'sü düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali Konserleri, dünyaca ünlü Emma Sahapplin'in söylediği şarkılarla, muhteşem bir final ile sona erdi. Türkiye'de en çok albümü satan yabancı kadın sanatçı ödülünü elinde bulunduran ünlü Fransız soprano, en iyi kadın vokallerden biri olarak da kabul ediliyor. Doğal temalarla söylediği şarkılarının insanları daha çok etkilediğini belirten sanatçı, "1997'de çıkan ve bugüne kadar 2 milyondan fazla satan 'Carmine Meo' albümünde toprak ve ateş temalarını öne çıkarmıştım. Bütün şarkıları bana ait olan yeni albümüm 'Etterna'da ise, su ve hava gibi yine doğal öğeleri işledim. İşte başarımın sırrı bu doğallıkta yatıyor" dedi.
SÜTAŞ'ın sponsorluğunda gerçekleşen konseri, yaklaşık 4 bin kişi izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 00:41:08
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 16:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?