1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Film Bursa'da vizyonda

Orhaneli İlçesi'nde çekilen "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmi vizyona girdi.

Yönetmenliğini Ezel Akay'ın yaptığı "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmi ilk olarak Bursalılar'la buluştu. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vizyona giren filmin ilk konukları çekimlerin yapıldığı yer olan Orhaneli İlçesi sakinleri oldu. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte filmi çok sayıda ilçe sakini izledi. Filmin ardından karşılarında oyuncuları gören Orhanelililer şaşırdı. Sanatçılarla sohbet eden ilçe sakinleri merak ettikleri konuları sordu. Kimileri filmin çok güzel olduğunu söylerken, bazıları da Hacivat ve Karagöz'ün tarihteki yerinin doğru yansıtılıp yansıtılmadığın merak etti. Yönetmen Ezel Akay, "Karagöz ile Hacivat efsane, gerçekten yaşadıklarına dair bilgi yok. Nasrettin Hoca, Namık Kemal gibi. Efsaneleşmiş isimler. Belki de hiç yaşamadılar. Zaten onların göbek bağları bile yok" dedi.

Filmin müziklerini çok beğendiğini söyleyen bir izleyiciye Beyazıt Öztürk, "Sırf müzik yapsaydık keşke, altına filmi koymasaydık" deyince salon kahkahaya boğuldu. Hacivat rolünü üstlenen Beyazıt Öztürk, filmde hazırcevap bir postacı rolünde oynarken, çekimlerin yapıldığı Orhaneli'den İstanbul'a döndükten sonra Beyaz Show'a çok zor adapte olduğunu söyledi. Ünlü sanatçı Öztürk, "Açıkça konuşmak gerekirse böyle bir filmden çıktıktan sonra Beyaz Show'a çok zor adapte oldum. Canım bir şey yapmak istemedi. Gelen konuklara kasetiniz ne zaman çıkacak diye sormadım. Çünkü Orhaneli'den öyle bir ortamdan çıktım ki, o ortamı İstanbul'da bulamayınca boşluğa düştüm" diye konuştu.

Yönetmen Ezel Akay, filmi izleyen Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'na görüşlerini sordu. Filmi çok beğendiğini söyleyen Başkan Tatlıoğlu, "Sizleri Orhaneli'de ağırlamaktan çok memnun olduk. İlçemizin adını Türkiye'ye duyurduğunuz için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Oyunculardan pervane rolündeki Güven Kıraç ve çoban rolündeki Alpay Özbek de, ilçe sakinleriyle sohbet ederek, sorularını cevaplandırdı. Ayrıca film setlerindeki fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı. Filmin galası ise Zafer Plaza'daki AFM Sineması'nda bu akşam yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 18:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?