5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

'Kadınların İsyanı' Bursa'da

Bursa Devlet Tiyatrosu, 2005-2006 kış sezonunda Ahmet Vefik Paşa (AVP) sahnesini, Nazım Hikmet'in yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Osman Özkan'ın düzenlemesini yaptığı "Kadınların İsyanı" adlı oyunun dünya prömiyerini yaparak açıyor.

AVP tiyatrosunda yapılan toplantıda oyunun ana temasının barış olduğunu söyleyen AVP Bursa Tiyatrosu Müdürü Mehmet Gökçer, "Bu barış sadece sıcak savaş döneminde değil, soğuk savaş da da dünya barışı. Kadro bu oyuna büyük bir zevkle sarıldı.

Bunun gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Sinemayı ve tiyatroyu içiçe geçireceğiz. Oyunumuz bir takım oyunu. İnsanlar ve uluslararasında gerçek anlamda eşitlik ve kardeşlik olmadıkça dünya barışının sağlanması mümkün olabilir mi Herkesi oyuna davet ediyoruz" dedi.

Mehmet Gökçer'in yönettiği oyunun kadrosunda ise, Mehmet Gökçer, Cihan Büyükışık, Hafize Gün, Neriman Uğur, Betül Gökçer, Meltem Yücesal, Celal Bıyıklı, Halil Balkanlar, İbrahim Şahin, Rüyam Dirin, Kemal Okur, Elif Nutku, Tuncer Salman, Emir Çiçek, Süheyla Elbaş, Arzu Bayraktutan, Belgin Gümüşkaya ve Cem Arabacıoğlu bulunuyor.
Oyunun konuşma provaları bugün AVP'de başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 17:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?