5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

'Müteahhit firmanın hatası'

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun bulunduğu binanın çatısında çıkan yangının ardından tiyatro müdürü Cihan Büyükışık, bir basın toplantısı düzenledi.

Yangında müteahhit firmanın ihmali bulunduğunu belirten Büyükışık, yangının Yıldırım Kaymakamlığı'na ait kısmın çatısında çıktığını ve kendileri ile alakası olmadığını ifade etti. Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün saat 15.00 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan içinde Kaymakamlık binasınında bulunduğu Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nunda meydana geldi.

Yıldırım Kaymakamlığı'na ait kısmın çatısında tadilat yapan işçilerin neden olduğu yangın sırasında tiyatroda Özer Tunca'nın yönettiği "Otobüs Durağında 3 Bencil" isimli oyunu izleyen çoğunluğu çocuk 70 izleyici, paniğe kapılmış, ancak izleyiciler tiyatro sanatçıları ve güvenlik güçleri tarafından binadan tahliye edilmişti.

Yangının ardından Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Cihan Büyükışık, bugün tiyatro içinde konu ile alakalı bir basın toplantısı düzenledi. Yangınla ilgili olarak Ankara'dan bir heyet çağırdığını belirten Büyükışık, "Bu binanın bize verilmesini istiyorum. Bayındırlık Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilirkişi heyeti, tiyatroda incelemelerde bulunarak, hasar-tespit çalışmaları yaptı.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden de bir yetkili gelip incelemelerde bulunacak. Yangın, bizimle aynı binada bulunan Yıldırım Kaymakamlığı'nın çatısındaki tadilat çalışması sırasında çıktı. Bizimle bir ilgisi yok. Ancak söndürme çalışmaları sırasında tiyatro salonumuzun büyük bir kısmı su altında kalarak hasar meydana geldi" şeklinde konuştu.

Büyükışık, tiyatro'daki hasarın ve tamiratın bir hafta içinde giderileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 23:28:26
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 19:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?