5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Ortaçgil-Olcay Bursa çıkarması

Türk Hafif Müziği'nin iki ünlü ismi Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil, Bursa'da birlikte konser verdi. Ünlü ikilinin "Başucu Şarkıları" isimli projesinin 2. etap konserlerinin Bursa durağı dün gece Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 2 saat süren konseri bini aşkın Bursalı müziksever dinledi.

İkili, dünden bugüne Özdemir Erdoğan, Banu, Ayten Alpman, Hümeyra, Ajda Pekkan gibi ünlü sanatçıların yıllar önce seslendirmiş olduğu ve Türk insanının beğenisini toplayan parçalara makyaj yapıp yeniden yorumlayarak nostalji rüzgarı estirdi.

"Sensiz olmaz" ve "Beni kategorize etme" isimli şarkıların söz yazarı ve bestekarı Bülent Ortaçgil, şarkılarını, medyatik olmaması nedeniyle ulaştıramadığı kitlelere, Müslüm Gürses ve Sezen Aksu'nun öğrettiğini söyleyerek "'Sensiz olmaz' ve 'Beni kategorize etme' isimli şarkılarımı yıllarca yorumladım ama kimseye ulaştıramadım. Şarkılar ancak 'Müslüm Baba' ve 'Minik Serçe' söyledikten sonra meşhur oldu" dedi.

Zuhal Olcay, "Başucu Şarkıları 2" isimli çalışmada yer alan, 1969 yılında Hümeyra'nın yorumladığı "Adım kadın" bestesini Bülent Ortaçgil ve ekibin zorlamalarıyla söylediğini belirterek, "Türkiye'de kadına yapılan haksızlıkları konu alan bu şarkıyı kollarımı bağlayıp seslendirerek protesto ediyorum" diye konuştu.

Olcay, "Ne yazık ki 1969 yılından bu yana kadının durduğu konum adına hiçbir şey değişmedi. Şarkıda geçtiği gibi 'Kadınız hükmümüz yok'. Umarım bundan sonra bu fikirler değişir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 11:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?