1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Şair milletvekillerinden şiir ziyafeti

Yıldırım Belediyesi tarafından hizmete sokulan Barış Manço Kültür Merkezi, bu defa şair milletvekillerine ev sahipliği yaptı.

Sanatın merkezi olan Barış Manço Kültür Merkezi'nin önceki akşamki konukları, şiirle özdeşleşen şair milletvekilleri Atilla Maraş, Ali Osman Sali, Faruk Anbarcıoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve şair Metin Önal Mengüçoğlu oldu.

Şiirin anlamı ve insan üzerindeki etkilerinin anlatıldığı "Yıldırım'da Bir Şiir Akşamı"na, Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, Yıldırım Kaymakamı Ayhan Bayhan, Osmangazi Kaymakamı Sebahattin Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda şiirsever katıldı. 2 bölümden oluşan programda Bursa ile ilgili şiirler okuyan Keskin'in ardından Sali, Maraş ve Anbarcıoğlu ile Mengüçoğlu şiirlerini okudu.

Siyasetten uzak, edebiyatın şiir ikliminde dolaştığı gecede, Metin Önal Mengüçoğlu, şiirin sanatın içindeki yerini anlattı. Sanatın bir keşif olduğunu belirten Mengüçoğlu, "Sanatın çevresini iyi çizmemiz gerekir ki şiirin yerini belirleyelim. Örümcek ağına, arının peteğine ve güvercin yuvasına baktığımızda hayran kalırız. Aslında ne örümcek ne güvercin ne de arı sanatkar değildir" dedi.

Vatandaşlar, şiir akşamlarının geleneksel hale getirilmesini talep etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 16:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın ÇAĞIL IP: 85.100.229.xxx Tarih : 8.03.2006 16:14:33
Ne Güzel! Okumanın en alt düzeylerde gezindiği bugünlerde Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği şiir etkinliğine milletvekillerinin katılması sevindirici bir olaydır.Şiir, sanatın bir koludur. Bu dalı sevdirmek görevi doğaldır ki öncelikle şaire düşer.Şiirin sevdirilmesiyle de, insanlık ve kardeşlik duyguları canlı tutulur.Ve yerküremiz barışa bir adım daha yaklaşmış olmaz mı? Saygılarımla...