5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi handa kanto rüzgarı

Bursa'da, Ramazan ayı dolayısıyla tarihi bir handa gerçekleştirilen konserde, ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu, sufi müziğin dünyaca ünlü ismi Mercan Dede eşliğinde kanto yapıp göbek attı.

Tarihi Pirinç Han'da gerçekleştirilen konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Hanın tarihi duvarları arasında kurulan dev sahneye çıkan sufi müziğin dünyaca ünlü temsilcisi Mercan Dede, birbirinden güzel parçasını seslendirerek konsere gelen binlerce genci kendisine hayran bıraktı.

Sahnede yanında getirdiği radyosunu açarak cızırtılı sesini mikrofondan seyircilere dinleten Mercan Dede, "Ben ilk müziği bu radyonun cızırtılı sesleri arasından duydum, onun için hep beraber bundan 30 yıl öncesine geri döneceğiz" diyerek nostalji dolu anlar yaşattı.

Mercan Dede'nin hareketli müzikleri eşliğinde sahneye çıkan ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu, hareketli sahne performansıyla 20'lik gençlere taş çıkardı. Tarihi Pirinç Han'da kanto yapıp göbek atan Damcıoğlu, sahnede Mercan Dede'yi överek, "Umarım bundan sonra yurt dışı programlarında da beraber sahne alırız" dedi.

Ayrıca sahne önünden kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarından, rahat hareket edemediği gerekçesiyle uzaklaşmalarını isteyen Nurhan Damcıoğlu, "Ben yeni yetişen bir genç kız değilim. Hani yanlış bir şey olur, sizler de çekersiniz. Sakın böyle bir şey olmasın. Çünkü 38 yıldır buralara çok zor geldik" dedi.

Damcıoğlu, konser öncesi gazetecilerle yaptığı söyleşi sırasında, Türkiye'deki tek dans eden shov girls'in kendisi olduğunu söyleyerek, ilk Müslüman kadın kantocunun da kendisi olduğunu belirtti. Ayrıca dansöz Asena için "Sadece iyi bir oryantal, şarkı söyleyemiyor. Asena gibi bir sürü insan var" diyen Damcıoğlu, uzun süredir polemik yaşadığı kendisi gibi kanto yapan Yeliz Yeşilmen'le ilgili sorulara cevap vermeyerek söyleşiyi yarıda kesti.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 10:20:50
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 10:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?