5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatroda barış esintileri

Bursa’da 5 gündür devam eden 10. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne katılan 9'u yabancı 13 topluluğun şehrin muhtelif yerlerindeki gösterilerinde barış rüzgarları esiyor.

BKSTV’nın ASSITEJ (Dünya Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali”ne katılan Türkiye’nin yanı sıra Danimarka, Kıbrıs Rum kesimi, Fransa, Almanya, Cezayir, İsviçre, Hollanda ve İsrail toplulukları gösterileriyle izleyenlere tiyatro şöleni yaşatıyor.

Türkiye'nin en uzun soluklu çocuk ve gençlik tiyatroları olma özelliğini taşıyan etkinlikte Kıbrıs Rum kesimi adına sahne alan Tiyatro Antidote, sahneledikleri The Little Man is Best Friend ( Küçük adamın en iyi arkadaşı) oyunla bir taraftan güldürürken, diğer yandan kötü arkadaşlığın ne kadar zararlı olduğunu da anlattı.

İngiliz, Rus, Türk, Yunan ve Kıbrıslı oyunculardan oluşan Kıbrıs Rum kesimini temsil eden topluluk sanatın evrenselliğine vurgu yaparak, sanatın tüm sorunların çözümü için bir anahtar olabileceğini gösterdi.

Yalnızlığın buluşturduğu küçük bir adam ve köpeğin hüzünlü öyküsünü konu alan 'Küçük adamın en iyi arkadaşı' arkadaşlığın ve birlikte yaşamanın önemini vurguluyor.

İnsanlığın ortak deneyimlerinden yola çıkılarak oluşturulan, canlı müzik eşliğinde beden dilinden yararlanarak sahnelenen oyun, evrensel içeriği ile kolayca algılanan son derece ritmik ve renkli bir anlatım dili ile büyük alkış topladı.

TÜRK TOPLULUKTAN MASAL GÜLLERİ

Festivalde Türkiye adına Çocuk Sanat Evi’nde sahne alan Tiyatro Cancana'da kuklalardan oluşan Masal Gülleri adlı oyunu ile çocukları bir masal dünyasına sürükledi.

İçeriği, görselliği ve anlatım biçimiyle 3-6 yaş grubundaki çocukların dünyasını zenginleştirecek, hayal güçlerini harekete geçirmeyi amaçlayan Ayşe Lebriz'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı oyun Masal Gülleri, çocukların oyuna, bir başka değişle masala kendilerini yakın hissetmelerini sağlıyor.

7 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek festivaldeki oyunlar, çocuklar kadar yetişkinler tarafından da ilgiyle izleniyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?