5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Türkü Festivali'ne büyük ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Türkü Festivali ilgi gördü.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki gecede Türk halk müziğinin ve bağlamanın ustası Arif Sağ, türküseverlerin 'Türkü Bacı'sı Belkıs Akkale ile türkülerin yenilikçi ismi Yavuz Bingöl sahne aldı.

Ücretsiz konserde ilk olarak ünlü sanatçı Yavuz Bingöl sahne aldı. "Kara Tren", "Sarı Gelin", "Gülen Az", "Unutulur Her Şey" ve "Baharım Sensin" gibi dillerden düşmeyen türkülerini seslendiren Yavuz Bingöl, farklı yorumu ve mütevazı kişiliğiyle takdir topladı.

Rahatsızlığı sebebiyle 39 derece ateşle sahneye çıkan Yavuz Bingöl, "Bursa'da devam eden dizi çekimleri, ekstralar ve havaların bir gün açması, bir yağmur yağması beni çok etkiledi. Ayakta zor duruyorum ama böylesine güzel geceye gelmekten beni hiçbir şey engelliyemezdi" dedi.

Belkıs Akkale ise, sevilen türküleri Bursalılar için söyledi. Her yıl en az bir kere Bursa'ya geldiğini belirten Belkıs Akkale, "Bugüne kadar Türkiye'nin her yerinde konser verdim. Ama inanın Bursalı sanatseverlerin gösterdiği ilgi, sevgi ve sıcaklığı başka hiçbir şehirde görmedim. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ayrıca bu kusursuz geceyi düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim. Umarım bu tür türkü geceleri bundan sonra da yapılır" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, geceye katılan sanatçılara çiçek verip teşekkür etti. Yalın, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak tertiplediği bu tür gecelerin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

En son sahne alan Arif Sağ, söylediği türkülerle büyük alkış topladı. Son günlerde ardı ardına düzenlenen yarışma programlarıyla türkülerin yeniden hayat bulduğunu söyleyen Arif Sağ, "Türkü için bir şeyler yapan genç-yaşlı herkesi sırtımda taşırım.

Amacım, atalarımızın bize emaneti olan türküleri yeni nesillere en doğru şekilde öğretmek. Bunun için de türkü adına atılan her adımı desteklerim" diye konuştu.

Hasan Basri ise, sunuculuğunu yaptığı geceye zaman zaman okuduğu şiirlerle renk kattı. Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği 2. Türkü Festivali'nde, izleyicilerden bazıları mikrofonu eline alarak, sevilen türküleri kendi yorumlarıyla söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?