5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Üniversitelilerden senfoni konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Vakfı (BKSTV), 10. sezonunu dün akşam Kent Müzesi Meydanı'nda ücretsiz olarak sahnelediği prömiyer ile açtı. Tiyatronun ardından, katılan yabancı konuklara, Uludağ Üniversitesi senfoni orkestrası bir konser verdi.

Teyyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen çocuk ve gençlik tiyatroları festivali kapsamındaki konseri Danimarka, İsviçre ve Almanya'dan yabancı konuklar beğeniyle izledi.

1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ASSITEJ Dünya Başkanı, ünlü tiyatro adamı Wolfgang Schneider'in de katılımcılar arasında yer alacağı festivalde 9 yabancı, 4 Türk topluluk sahne alacak.

İlk kez Kıbrıs Rum Kesimi'nden de bir topluluğun yer alacağı festivalde Danimarka iki toplulukla temsil edilirken, Fransa, Almanya, Cezayir, İsviçre, Hollanda ve İsrail birer toplulukla Bursalılar'ı sanatla buluşturacak.

6 gün süre ile katılımcı topluluk gösterilerinin yanı sıra çocuk seyirci ile söyleşiler, iç eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları yer alacak. Festivalde oyunlar, Teyyare Kültür Merkezi, Çocuk Sanatevi, Nilüfer Belediyesi Konak Kültür Merkezi ve Kent Müzesi'nde sergilenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 16:00:14
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?