1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Yıldırım'da halkoyunları gösterisi büyük beğeni topladı

Yıldırım Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, dün gece Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösteri sundu.

Kültür Bakanlığı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Halk Oyunları" yarışmasında finale kalmaya hak kazanan ekip, Barış Manço Kültür Merkezi'ni dolduran konuklardan da tam not aldı. Yıldırım Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan finalde ilk üçe girmeyi başarırsa, ödülünü, 16 Mayıs günü Maslak Show Center'da düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Bursa AK Parti Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu,Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin sonunda konuşan Milletvekili Ambarcıoğlu, Başkan Keskin'den övgüyle bahsederek, "Sanatçılık hiçbir meslekle yan yana gelemez. Onu hissetmek ve o ruhla büyümek gerekiyor. İşte, sanatçı olan bu çocuklar bizim gururumuz. Onları tebrik ediyorum. Gayretlerinden dolayı ve böylesi güzel bir geceyi bizlere yaşattıkları için büyük bir teşekkürü hak ediyorlar" dedi.

Keskin de, "Kültürüyle, sanatıyla ve sporuyla aynı zamanda rutin çalışmalarıyla, değişen ve gelişen yüzüyle yepyeni bir Yıldırım doğuyor. Artık, kültür sanatın kalbi Barış Manço Kültür Merkezi'nde atıyor. Gösteri Sanatları Topluluğu ekibimiz bize en büyük gururu yaşattı. Bu yarışmalarda en iyi olacaklarına inanıyordum ve bize bu gururu yaşattılar. İşte, şimdi de 15 Mayıs'ta ödüllerini alıp Yıldırım'a gelecekler" diye konuştu.

Keskin, gösterdikleri başarıdan dolayı Gösteri Sanatları Topluluğu eğitmelerine çiçek takdim ederken tüm öğrencilere de teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 08:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?