5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Zeytinbağı'nda sanat buluşması

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Sanatçılar Çalışma Grubu ve Zeytinbağı Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Tabiat, Tarih, Turizm, Zeytinbağı-Bursa Yerel Gündem 21 Sanat Buluşması" dün akşam törenle başladı.

Zeytinbağı Meydanı'nda gerçekleşen ve üç gün sürecek olan sanat buluşmasına 18 ilden 80'e yakın sanatçı katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı açılış töreni, Zeytinbağı halkının yanı sıra iş, politika ve sanat dünyasından pek çok insanı bir araya getirdi.

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İdris Uysal, Zeytinbağı'nın turizmde hak ettiği yeri alması ve Bursalılar'a kültür, sanat, sosyal ve turizm alanında hizmet sunmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sanatı bilime, kültüre ve hayata açılan bir kapı olarak gördüklerini söyleyen Uysal, bugüne kadar sanata ve sanatçıya yeterince değer verilmediğini, ama bundan sonra verileceğini belirterek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız" dedi.

Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan da, tarihe baktığımızda insanlığın en karanlık günlerinde toplumlara ışık açanların sanatkarlar olduğunu hatırlattı. Osmanlı tarihinde bile sanatkar insanların saray himayesine alınarak sanatlarını icra etmesine imkan verildiğini söyleyen Turan, Zeytinbağı Belediyesi'nin de Türkiye'nin yetiştirdiği birbirinden değerli sanatçılara kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut ise bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Tabiat, Tarih, Turizm, Zeytinbağı-Bursa Yerel Gündem 21 Sanat Buluşması"nın Bursa'ya, Zeytinbağı'na ve birbirinden değerli sanatçılara hayırlı olmasını diledi.

Bu arada, sanat evi olarak kullanılmaya başlanan eski kilisede resim sergisi açıldı. Ünlü ressam C. Alp Yavuz ve Nadire Sönmez ile Yerel Gündem 21 Sanatçılar Çalışma Grubu üyeleri tarafından yapılan toplam 30 yağlı boya tablo sergide yer alıyor.

Daha sonra Çamlı Kahve'de şiir gecesi düzenlendi. Gecede, Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, "Bir Beyaz Karanfil" adlı şiir kitabını Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan'a hediye ederken, kitabında yer alan "Alır da Giderim" adlı şiirini de sanatseverlerle paylaştı.

Sunuculuğunu Ersen Yelkenkaya ve Süreyya Kaya'nın yaptığı gece, şair, yazar, ressam, bestekar ve söz yazarlarının birer şiir okumasıyla son buldu. Gecenin finalinde ise ünlü şair Şinasi Uzer, Zeytinbağı için yazdığı bir şiirini, Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan'a hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 15:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?