2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP 10. İl Danışma Meclisi toplandı

Türkiye'de son günlerde yaşanan olayları değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, "Biz Türkiye'ye inadına aş ve inadına iş taşımaya devam edeceğiz. Ama ülkenin geleceğini karartmaya çalışanların kafasını ezmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz" dedi.

Buttim Konferans Salonu'nda yapılan AK Parti 10. İl Danışma Toplantısı'na Bursa Milletvekilleri Faruk Çelik, Faruk Ambarcıoğlu, Zafer Hıdıroğlu, Altan Karapaşaoğlu, Sedat Kızılcıklı, M.Emin Tutan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda parti üyesi katıldı. AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Faruk Çelik, AK Parti 2. Olağan Kongresi'nin ardından daha ayakları yere basan, partileşme sürecini tamamlayan iyi bir parti konumuna geldiklerini söyledi.

14 Mayıs'ta Bursa İl Kongresi'nin yapılacağını söyleyen Çelik, "Partimiz, partileşme süresince açısında tavandan tabana doğru giderken, tavanda da eksikliklerimiz ve aksaklıklarımız vardı. Tepeden tırnağa sağlıklı ve iyi organize olmuş bir parti yönetimini 2006 sonu itibariyle pekiştirmiş olacağız" dedi.

2007'nin ilk yarısında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Çelik, "Seçimler öncesinde her şey yapılacak, her türlü iftira atılacak. Genel başkanımızla ilgili nelerin konuşulduğuna dikkat ediyorsunuzdur. Genel başkan ne diyor, medya nasıl çarpıtıyor? Bir siyasi partiyi hedef alarak diyor ki, 'Terörist ortada. Teröristlerin ne yaptığı ortada, bunlarla bağın var mı? Arkadaş bunu ortaya koy. 'Benim silahla, terörle işim yok. Ben bir siyasi partiyim. Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları içerisinde, demokrasi içinde yer alan bir siyasi partiyim' diyorsan gel konuşalım' diyor. Bunları alıp alıp nerelere götürdüklerini hepiniz izliyorsunuz. İmaj bozma, tuğla koparma, lekeleme karalama kampanyaları çok fazla yoğunlaşabilir. Kapı kapı, köy köy, mahalle mahalle, semt semt dolaşarak haksız yere üzerimize gelişleri belgelemek, bir şekilde ortaya koymak, hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ASRIN SORUNU, BÜTÜN MİLLETLERİN SORUNU"

Terör konusuna da dikkat çeken Çelik, "Türkiye'nin ana sorunu terör. Terör asrın sorunu, bütün milletlerin sorunu, Türkiye'de terörle 20 yılı aşkın iç içeyiz. Türkiye, coğrafya olarak önemli bir bölgede. Öylesine önemli bir bölgede ki Türkiye'nin ayağa kalkması, siyasi ve ekonomik istikrarı yakalaması, güçlenmesi, birçok çevre ve devletin işine gelmeyecekti" diye konuştu.

1970 ila 1990 yıllarını kayıp yıllar olarak değerlendiren Çelik, "Milletler, devletler anları, saniyeleri hesap ederken, biz 10 yılı maalesef kayıp yıllar haline getirdik. Milletimiz, 3 Kasım'da kararını verdi. AK Parti'yi iktidara getirdi. AK Parti iktidarı görev başına geldikten sonra devletin iki yakasını bir araya getirme konusunda çok ciddi adımlar attı. Şimdi de karşımıza bir yerden basılmışçasına terör faaliyetleri ile olaylar gölgelenmek isteniyor. Bu iş son bulacak. Bütün sıkıntılar karşısında iktidar nasıl duruş sergiliyorsa, bu dönem yeni bir kayıp yılları oluşturmayacak. Bu dönem, bu iş öyle veya böyle bir sonuca kavuşturulacak" dedi.

Güneydoğu'daki olayları, bölgeler arasındaki dengesizlik olarak değerlendirenlere seslenen Çelik, "Peki o zaman gelin, Keleş'e Büyükorhan'a gelin. Dengesizliğin orada ne olduğunu görün. Yozgat'ta başka bir köye git. Bölgeler arası dengesizlik yalnız bir tarafta, olumsuzluk bir tarafta, olumluluk arz etmiyor ki" şeklinde konuştu.

Hak ve özgürlükler çerçevesinde atılması gereken bütün adımların 70 milyon insan için atıldığını ifade eden Çelik, "Türkiye'de teşvik kanununun çıkmasının ardından 3 bin 593 yatırımcı yatırım için müracaat etti. Bunlardan bin 229'una arizi tahsisi yapıldı. 204 tesis üretime başladı. Buralar da 8 bin 520 kişi iş imkanı buldu. Çok kritik bir noktada. Eğer bir kaç sene daha geçerse, bekledikleri ortamı bulamayacaklardı. Bataklık kurutuluyordu, Türkiye'de. Bataklığın kuruyacağını anlayanlar, çok kritik bir noktada bu oyunları sergilemeye başladı. Buna muvaffak olamayacaklar. Yapılması gereken ne düzenlemeler varsa yapacağız. Ama kimsenin bizden, demokrasiden kazandığımız mesafeden geri gitmemiz konusun da beklentide olmasın. Bu doğru olmaz. Çünkü o konuda geri gittiğiniz zaman, halkı istismara dönük alanların oluşturulması sağlanacak. Terörün ve teröristlerin halktan izolesini, halktan ayrımını, yaptıktan sonra bunların üzerine gözümüzü kırpmadan gideceğimizi bilmenizi istiyorum. Biz bölgeye inadına aş ve inadına iş taşımaya devam edeceğiz. Ama ülkenin geleceğini karartmaya çalışanların kafasını ezmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 21:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?