2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bursa'da yerel yönetimler

Yaz tatilinin ardından toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oturumunda yeni yatırımların startı verildi.
 
Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım başkanlığında yapılan 2004-2009 seçim döneminin 31., 3. dönemin 8. olağan oturumunda, Bursa için önemli kararlar alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in Dünya Bankası'ndan gelen yabancı konukları ağırladığından dolayı katılamadığı oturumda, 'ulaştıran ulaşım' hedefi kapsamında yapımına başlanan yatırımlar zincirini tamamlayacak Otosansit ve Küçük Sanayi Kavşakları ile Şükraniye Tüp Geçiti'nin imar plan değişiklikleri oy birliği ile onaylandı. 2007 programına alınması planlanan yatırımlarla kent içi trafiğin en çok sıkıştığı 3 ana arterlere daha neşter vurulmuş olacak.
 
GÜZELYALI İSKELESİ'Nİ İDO İŞLETECEK

Bu arada İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesi (İDO), Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bursa- İstanbul arasındaki ulaşımı 75 dakikaya indirecek olan Hızlı Feribot Projesi'nin Güzelyalı'ya yapılan iskelesinin işletimine 10 yıllığına talip oldu. Meclis, iskelenin 10 yıllığına kiralama yetkisini Encümen'e verdi. Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, ulaşımda entegre bir çalışma içinde olduklarını belirterek, Güzelyalı İskelesi'nde de Yalova ve Bandırma'daki sistemin uygulanacağını söyledi. Yıldırım, Güzelyalı İskelesi'nin işletimi için bu alandaki tecrübesiyle İDO'nun en uygun kurum olduğunu vurguladı.
 
BURSASPOR'A DESTEK
 
Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından devredilen Atatürk Stadı'nı aylık kirası 1 YTL'ye 10 yıllığına Bursaspor'a devretti. Başkan Vekili Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursaspor'a yaptığı katkılara dikkat çekerek, bu kiralama ile kentimizin gururu yeşil-beyazlı kulübün büyük bir yükten kurtulacağını belirtti.
 
ÖĞRENCİLERE VİZE JESTİ
 
Diğer taraftan meclis gündemi dışında söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, BuKart sahibi ilköğretim öğrencilerinin her yıl alınan vize ücretlerinin 8 yıllık eğitim boyunca bir kez alınması yönünde verdiği önerge oy birliği ile kabul edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:16:42
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 13:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?