2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Alperenlerden Koç'a cevap

Papa 16. Benedikt'in Türkiye'ye yapacağı ziyareti protesto etmek için iki gün önce Ayasofya Müzesi'nde namaz kıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Alperen Ocakları üyesi 39 kişiden Bursalı 8 genç, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a yanıt verdi.

Bursa Ocak Başkanı Murat lbayrak, "Protestocuları kınıyorum" diyen Bakan Koç'a, "Biz onun gibi uyumuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de ayaktayız. O uyumaya devam etsin" karşılığını verdi.

Alperen Ocakları'na üye yaklaşık 120 kişilik grup, geçen çarşamba günü saat 15.00 sıralarında Ayasofya Müzesi'ne girip, 4 rekat namaz kıldıktan sonra basın açıklaması yapmak istemişti. Alperen Ocakları Başkanı Serkan Tüzün tarafından basın açıklamasının okunduğu sırada polis ve müze güvenlik ekipleri, gruba müdahale etti. Protestocuların birçoğu dışarı çıkarken, polis, müzedeki protestoculara biber gazı sıktı. Yaklaşık 1 saat müzenin içinde tutulan 39 eylemci gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri cumhuriyet savcılığı tarafından serbest bırakıldı.

Eylemciler arasında yer alan Bursalı 8 gençten 4'ü, Alperen Ocakları Bursa Şubesi'nde dün akşam bir basın toplantısı düzenledi. Bursa Alperen Ocakları Başkanı Murat Albayrak, başka bir toplantı için İstanbul, Ankara ve Bursalı arkadaşlarıyla birlikte turistik yerleri gezdikleri sırada Ayasofya Müzesi'ne girdiklerini ve bir anda içlerinde namaz kılma hissi uyandığını, ikindi namazını farzından kıldıklarını söyledi. İstanbul'a Bursa'dan 8 kişi gittiklerini belirten Albayrak, "Dinimize hakaret eden Papa, Türkiye'ye gelip nasıl rahatlıkla ayin düzenlemek istiyorsa, biz de hakkımız olan ibadeti yaptık. Ayasofya bizim yarimizdir, kimse bizi yarimizden ayıramaz" dedi.

Olayla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un "Protestocuları kınıyorum" açıklamasına tepki gösteren Albayrak, "Biz onun gibi uyumuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de ayaktayız. O uyumaya devam etsin" karşılığını verdi.

Olayların provake edildiğini ileri süren Albayrak "Sadece bize ait olan camide namaz kıldık. Düşüncesiz ve davranış bozukluğu olan bebek katili Apo'nun yandaşlarına müsade eden birkaç polisin üzerimize biber gazı sıkıp, cop kullanması ortamı gerginleştirdi" diye konuştu. Albayrak'ın arkadaşları Cem Efe, Altay Çakıcı ve Kürşat Kaplan da aynı şeyleri söyledi.


vatan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:32:26
Güncelleme :24 Kasım 2006 Cuma 13:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?