1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Büyükşehir Belediye'sinin çalışma raporu onaylandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in katılmadığı toplantı, tarihi belediye binasında yapıldı. Meclis Başkan Vekili Fahrettin Yıldırım'ın başkanlık ettiği toplantıda, bağımsız üye Semih Pala, meclise gelen stratejik plan tasarısı ve çalışma raporu hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Toplantıya katılmadığı için Başkan Şahin'i tenkit eden Pala, Polis Haftası faaliyetlerine katılmayan Şahin'i yadırgadığını belirterek, "Sanırım Diyarbakır Belediye Başkanı da katılmamıştı" dedi. Bunun üzerine salondaki AK Parti üyeleri, Pala'ya tepki gösterdi. Daha sonra konuşan CHP Grup Sözcüsü Yücel Akgün ise, hazırlanan stratejik planın heyecansız ve basit olduğunu iddia ederek, "Eğer bu plan doğrultusunda hizmet yapılacak ise, Bursa'nın vaat edilen icraatları sınıfta kalacaktır. Bu bir taslaktır ve biz bu plana olumsuz oy vermeyeceğiz. Mevcut yönetim 3 yıl içinde bakalım ne yapacak, göreceğiz" diye konuştu. Akgün daha sonra, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetler hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Bursa'nın 2 yıl içinde çok şey kaybettiğini iddia eden Akgün, Bursa'nın geride kalan 3 yılda da eziyet çekeceğini belirtti. Akgün'ün konuşması sırasında bazı meclis üyeleri ile Akgün arasında tartışma yaşandı. Ardından AK Parti Meclis Üyesi Şakir Ermiş, suçlamalara cevap vererek, "Bursa iyi yönetilmektedir. Biz hizmet yapmış desinler diye hizmet yapmıyoruz. Biz hizmet için çalışıyoruz. Bizler, düşüncelerimizi ve projelerimizi hazırlıyor ve hemen hayata geçiriyoruz. Bursa'nın sıkıntıları çok, biz hizmetleri yapmak için zamanla yarışıyoruz. Bizim AK Parti olarak kimseye hesap verememe durumumuz yoktur. Biz adaletli bir şekilde kim olursa olsun gerekeni yaparız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Meclis Üyesi Oktay Erdem'in 2 yıllık çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından meclise sunulan 2005 yılı çalışma raporu, CHP, DYP ve bağımsız üyelerin çekimser kalmasıyla birlikte oy çokluğu ile kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 14:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?