2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Demirel hükümete yüklendi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de güven ortamı olmadığını iddia ederek, yatırım için acil güven ortamına ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ile biraraya gelen Demirel, son dönemlerde yaşanan gelişmeler sonucu ülkede yatırımcılar açısından karamsar bir tablo oluştuğunu, yerli ve yabancı yatırımcının güven ortamı kalmadığını belirtti. Konuşmasında sık sık birlik ve hoşgörü çağrısında bulunan Demirel, yıllardır bazı kurumların aldığı yaraların henüz tamamen sarılamadığını, siyasi iktidarların halkın iradesiyle gelip gitmesinin, gelişme ve kalkınmanın da yolunu açtığını dile getirdi. Demirel, millet iradesinin üstünlüğünün hemen her kesim tarafından kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Ekonomide de liberal ekonomi ve rekabetçi piyasa şartlarının oluşturulması ve girişimcinin önündeki engellerin kaldırılmasının, Türkiye'nin önünü açacağını belirten Demirel, ülkenin yatırım ve yatırımcıya şiddetle ihtiyaç duyduğunu, yerli ve yabancı yatırımcıya güven vermenin ise devletin görevi olduğunu ifade etti. 

Adaletin gecikmesi yüzünden bazı yabancı yatırımcılardan 'Sisteminiz adalet üretmiyor'' şeklinde eleştiri aldıklarını açıklayan Demirel, "Benim girişimcim aynı şeyden şikayetçi değil mi? Hedef ülkenin çeşitli bölgelerini teşvik ederek kalkındırmak olmalıdır. Bu da devletin görevidir. Açsın devlet girişimcinin önünü. Devlet asayişi sağlasın, terörle mücadele etsin, yargı ve adaletin zamanında dağıtılmasını sağlasın. Bizim ülkemizde bir dosya 6 yıl sonra sonuçlanıyor. Eğitime önem versin, sağlık hizmetlerini herkese ulaştırsın, çevreyi korusun, yani sosyal güvenlik şemsiyesini herkese tutsun. Bıraksın ticari işlemleri girişimcisine. Gelin bir güven ortamı sağlayalım. Bugün Türkiye'de bir güven ortamı yoktur. Benim kendi yatırımcım için de yoktur, dışardan gelecek yatırımcı için de yoktur. Belki AB içine girersek, bunun güven ortamına bir miktar yardımı olur" dedi. 

Demirel, "Birtakım Türkiye'ye zarar verecek yaramazlıkların içinde bulunanların faturasını, günahı, kusuru olmayan insanların üstüne yazdırmamak lazım. Hele halkın üstüne hiç yazdırmamak lazım. Eğer bu ülkede halk (biz), (siz) diye bölünmeye giderse o zaman hiç birşey yapamaz. O nedenle birlik ve beraberliği söylediğim şeylerin başına koyuyorum'' diye konuştu. 

Demirel, Bursa'nın geleceği parlak olan bir sanayi şehri olduğunu, ülke ekonomisinde önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, BTSO Başkan Vekili Ali Hazır ve çok sayıda işadamı katıldı. 

Demirel, toplantıdan sonra işadamı Cavit Çağlar'ın aracı ile Sifaş işletmesindeki makamına gitti. Demirel, burada kısa bir süre dinlendikten sonra Ankara'ya gitmek üzere Çağlar'a ait helikopterle Yenişehir Havaalanı'na gitti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 20:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?