1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

En başarılı proje Bursa'dan

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'deki kentlerin sağlıklı kentleşmesine öncülük yaparak diğer belediyelere örnek olan 'Sağlıklı Şehirler Projesi', AK Partili belediyeler arasında 'en başarılı proje' seçildi. Sağlıklı Şehirler Hareketi'nin bayraktarlığını yaparak, Türkiye'de bir ilke imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e bu başarısından dolayı ödülünü Başbakan Recep Tayip Erdoğan verdi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen 'Yerel Kalkınmanın 2. Yılında 21. Yüzyılın Kentleri İçin Büyük Buluşma' toplantısına bin 790 belediye başkanı, 2 bin 150 il genel meclisi üyesi ve 15 bin belediye meclis üyesi katıldı. Toplantıda, AK Partili belediyeler arasında farklı kategorilerde başarılı bulunan 34 belediye başkanına 'başarı nişanesi' verildi. Halka kaliteli yaşam standartları sunmak için pek çok dünya kentinde başlatılan 'Sağlıklı Şehirler Hareketi'ni Türkiye'de yaygınlaştırmak amacıyla, Sağlıklı Kentler Birliği'ni kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu çalışması ile en başarılı proje ödülünü aldı. Ödülünü Başbakan Erdoğan'ın elinden alan Başkan Şahin, 'Sağlıklı Şehirler Projesi' ile Türkiye'de sağlıklı kentleşmeye öncülük yaptıklarını belirterek, "Başlattığımız Sağlıklı Kentler Hareketi, Dünya Sağlık Örgütü'nden sonra Başbakanımız tarafından da övgü aldı. Kurduğumuz Sağlıklı Kentler Birliği'ne yakın zamanda Kayseri, Antalya, Gaziantep ve Konya gibi Büyükşehir belediyeleri de üye olarak, bu hareket dalga dalga Türkiye'ye yayılacak" diye konuştu. Başkan Şahin, günümüzde pek çok dünya kentini içine alarak yaygınlaşan sağlıklı şehirler hareketinin Türkiye'deki öncüsü Sağlıklı Kentler Birliği'nin, kuruluşundan bu yana gösterdiği gayret ve başarılı çalışmalarıyla DSÖ Sağlıklı Şehirler Ulusal Ağları'na üyeliğini belgelendiğini, bu büyük hareketin kısa sürede kendine önemli bir yer edindiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmaların Başbakan Erdoğan tarafından taktir edilmesinin gurur vesilesi olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Başbakanımızın taktirleri, çalışma azmimizi daha güçlendirecek. AK belediyeciliğin farkı bu toplantı ile bir kez daha ortaya çıktı. Belediyelerin yaptıkları çalışmaların anlatıldığı tanıtım filmi hükümetimizin ve AK Parti'li belediyelerin ülkemize nasıl çağ atlattığını özetledi. Zaten eser ortada. Ülke genelinde güven ve istikrar, yerelde kalkınan şehirler dünya tarafından imrenilerek izleniyor. Başbakanımızın dediği gibi, bizler Türkiye'nin 780 bin kilometre karesinin hepsine sevdalı ve aşığız. Biz de Bursa sevdası ile yola çıkarak, bu aşkın gereğini yerine getiriyoruz, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 21:45:02
Güncelleme :1 Nisan 2006 Cumartesi 21:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?