5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mumcu'ya altın nazarlık

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Bursa'da esnafın meselelerini dinledi. Mumcu'ya, nazar değmemesi için altın takıldı.

Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın anma programının ardından Bursa'ya gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ilk olarak Ulucami'de öğle namazını kıldı. Doğu kapısından camiye giren Mumcu, batı kapısından çıktı. Mumcu, partisinin il, ilçe başkanlarıyla birlikte esnaf ziyaretine çıkarken, partililer ise alışverişe çıkan vatandaşlara karanfil dağıttı. Kuyumcusundan eczacısına, kumaşçısından döviz bürosuna kadar pek çok esnafı ziyaret eden Mumcu, kapalı çarşı girişinde çiçeklerle karşılandı. Turistlerle sohbet eden, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Mumcu, esnafın sıkıntılarını dinledi. Bir kuyumcuda limonata ikram edilen Mumcu, kendisine çay getiren gence ise 10 YTL para verdi. Kapalı Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Hasan Gülayan, dükkanına gelen Mumcu'ya nazar değmemesi için altın taktı. Daha sonra yan kuyumcuya giren Mumcu, "Bunu bozdurmak istiyorum" diyerek espri yaptı.
Ardından beraberindekilerle Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (BESOB) geçen Mumcu, Yönetim Kurulu Başkanı Arif Tak ile sohbet etti. Bir şeyler söylemekten çok, bir şeyler dinlemek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Mumcu, "Toplumun sesi olmaya, onu duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Siyasetin beceri meselesi olduğunu söyleyen Tak, "İnşallah rahmetli Turgut Özal zamanındaki gibi yararlı hizmet verirsiniz" deyince Mumcu, "Daha fazlasını istemek gerek. Neden daha iyisi olmasın?" diye karşılık verdi.
Almira Otel'de ziraat odaları başkanları, yöneticiler ve çiftçiler ile biraraya gelecek olan Mumcu, SİAD başkanlarıyla da toplantı yaptıktan sonra gece Ankara'ya gidecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 07:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?