2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Şahin'e 'en iyi başkan' ödülü

Siyaset Dergisi okuyucuları tarafından 'Yılın en iyi büyükşehir belediye başkanı' seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ödülünü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı.
 
Türk siyasetinin yanı sıra iş, sanat ve spor dünyasının yakından takip ettiği Siyaset Dergisi'nin 'Yılın en iyileri' ödülleri, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Seray Server ile Ziya Kürküt'ün yaptığı törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un yanı sıra siyaset, iş, spor ve sanat dünyasının tanınmış simaları katıldı. 

Törende ilk olarak 'yılın bakanı' seçilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a ödüllerini Siyaset Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Kılıçarslan verdi. Kılıçarslan, ünlü filozof Eflatun'un 'Siyasetle ilgilenmeyenler bu ilgisizliklerinin cezasını kendilerinden daha yeteneksiz kişiler tarafından yönetilmekle çekerler' sözünü hatırlatırken, "Sizler iyisiniz. Bizim şimdilik siyasete girmemize gerek yok" şeklinde espri yaptı. 

'Yılın en iyi büyükşehir belediye başkanı' ödülüne layık görülen Hikmet Şahin ödülünü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, göreve geldikleri günden bu yana gerek vatandaşların teşekkürü gerekse çeşitli kuruluşların verdiği bu ödüllerinin kendisine çektiği bütün sıkıntı ve yorgunlukları unutturduğunu söyledi. 

Başkan Şahin, ardı ardına gelen ödüllerin Bursa'nın adım adım marka şehir olduğunun habercisi olduğunu belirterek, "Hedefimiz Bursa'yı, Paris ve Londra gibi dünyada marka bir kent yapmak. Bunun için Bursamız'ın ihtiyacı olan bütün sorunlarına bir bir çözüm üretiyoruz. 2 yıl içinde yaptıklarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlıyor. Bursa'da her yeni gün dünden daha güzel olacak" dedi. Başkan Şahin ayrıca teşekkür ve ödüllerin kendilerini rehavete götürmek yerine, çalışma azimlerini daha da artırdığını söyledi. Başkan Şahin'i törene katılan bakanlar tek tek tebrik etti. Başkan Şahin, bakanlardan Mehmet Ali Şahin, Abdülkadir Aksu ve Atilla Koç ile özel olarak da görüşürken, planladıkları yatırımlar hakkında bilgi verip, desteklerini istedi. 

Gecede, dünyanın en çok sac işleme makinesi üreten ve ürettiği makineleri dünyanın 60'dan fazla ülkesine ihraç eden Durmazlar Makine'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da 'Yılın sanayicisi' seçildi. Durmaz'ın ödülünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. 

'Yılın en iyileri ödüllerinde' İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, TGRT Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, kendi branşlarında ödüle layık görüldü. TRT'ye 'Yılın Kanalı', ATV'ye 'Yılın Haber Merkezi', Haldun Dormen'e 'Yılın Tiyatrocusu' ve Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat'a da 'Yılın Futbolcusu' ödülleri verildi. Gecede, magazin dünyasının en iyileri seçilen sanatçı ve şarkıcıları da ödüllendirildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 14:59:51
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 15:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?