2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çiftçiler bayram etti

Türkiye'nin ilk yerli traktörlerini üreten Erkunt Tarım'ın Bursa'da düzenlediği Çiftçi Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. 

Gürsu ilçesinde Mustafa Halpkaç Park'ındaki şenliğin sürpiz konuğu Latif Doğan oldu. Ünlü türkücü sevilen şarkılarıyla çiftçileri coşturdu. 

Erkunt Tarım Makinaları Sanayii Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, "Çalışmalarımıza bundan 3 yıl önce başlamamıza rağmen bugün Türkiye'nin en büyük traktör üreticileri arasında yer alıyoruz. Bu başarıyı, ürettiğimiz güçlü, ama bir o kadar da tasarruflu traktörlerimizi alan ve sahip çıkan çifçimize borçluyuz. Tüm dünyada 14 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Çiftçi Bayram'ını velinimetimiz olan çiftçilerle beraber kutlamayı gelenek haline getirdik" dedi. 

Erkunt Tarım Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Gökşin ise, "3 seneye yaklaşan bir süredir, 43 ilde çifçilerimizle buluşturduk traktörlerimizi. Rakiplerimize göre yüzde 35'e varan mozat tasarrufu sağladık, mazot paraları ceplerinde kaldı. Öyle güçlü traktörler yaptık ki, çifçilerimiz çeşitli isimler taktılar: Atom dediler, küçük dev dediler. Şiirler yazdılar traktörlerine. Ama biz de onları hiç yalnız bırakmadık. Toplu bakım günleri yaptık, traktörlerinin bakımlarını ücretsiz yaptık, eğitim programları düzenledik, şehir şehir dolaşıp çiftçilerimizi eğittik, kampanyalar yaptık ve mazotlarını hediye ettik. Yani Erkunt olarak, kurulduğumuz günden bu yana daima çiftçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın da meyvesini alıyoruz. Ortaya öyle traktörler çıkardık ki, Avurpa Birliği tarafından onaylanan ve Avrupa Birliği ülkelerine satış izni alan ilk traktör oldu Erkunt traktörleri" diye konuştu. 

Erkunt Tarım, 12 Mayıs Çiftçi Bayramı'nda çiftçiler için sürpriz bir kampanya da hazırladı. Petrol Ofisi ile yapılan işbirliği sonucunda gün boyunca Erkunt Tarım'dan "bereket" model traktör alan çiftçilere 500 YTL tutarında mazot hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 14:23:48
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 14:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?