1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Evsiz ailenin hayat mücadelesi

Bursa'da ev sahibinin sokağa attığı ve çocuklarının da kendilerine sırt çevirdiği bir aile, yaklaşık 1 aydır eski model otomobillerinin içerisinde yaşıyor. Eşinin 3 aydır gırtlak kanseri olduğunu belirten Fatma Asa, üzüntüden dolayı hastalığın bütün vücudu sardığını söyledi.
 
Yeşilova Mahallesi'ndeki ev sahipleri tarafından zorla evden çıkartıldıklarını iddia eden Fatma-Hüseyin Asa çifti, çocuklarının da kendilerine sırt çevirerek yüzlerine bakmadığını söyledi. 28 yıldır evli olduklarını dile getiren Asa çifti, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Ev sahiplerinin kendilerini kapı dışarı etmek için ellerinden geleni yaptığını ileri süren 51 yaşındaki Fatma Asa, "Bizi dışarı çıkartmadılar. Kirayı 350 YTL yaptılar. Savcılığa başvurduk. Bize numara verdiler, biz de kirayı bankaya yatırdık. Elektriklerimizi kesip bizi karanlıkta bıraktılar. Üzerimize sopayla, baltayla saldırıp bizi darp ettiler. İkimiz de darp edildik ve hastaneye kaldırıldık. 3 gün sonra bizi evden attılar. Eşim 3 senedir gırtlak kanseri, üzüntüden hastalık tüm vücudunu sardı. Doktora bile parasızlıktan gidemiyoruz" dedi.
 
İki tane oğulları olduğunu ve büyük oğullarının kendilerine 2 bin 500 YTL'lik kredi çektirdikten sonra ortadan kaybolduğunu ifade eden anne Fatma Asa, "Bize, 'Siz parayı çekin, ben size bakarım' dedi ve parayı aldığı gibi çekip gitti. Borç bir yılda bitecek. Biz 400 YTL emekli maaşı alıyoruz. Yarısını banka kesiyor. Eşyalarımızı depo tuttuk ve oraya koyduk. 200 YTL de oraya kira veriyoruz. Biz ne ile geçineceğiz? 1 aydır sokaklarda geziyoruz. Issız yerlerde duramıyoruz. Konakladığımız yerlerdeki insanlar bize ekmek, su verdi. Artık utanıyoruz ve kendimizi ıssız yere attık" diye konuştu.
 
Oğullarının eşi tarafından kandırılarak kendilerine cephe aldığını söyleyen anne Fatma Asa, "Oğlumuz bizi çok severdi. Karısı ve ailesi, oğlumuzu kandırdı. Bize yaptıklarını unutamayız. Anne-babasını terk etti, o da aynısını bulsun" diyerek feryat etti.
 
Gırtlak kanseri olduğu için konuşmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Hüseyin Asa, yetkililerden başlarını sokabilecekleri yer istedi. Araba içerisinde bir aydır sefalet içerisinde yaşadıklarını kaydeden Asa çifti, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 11:25:46
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 11:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?