2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Parkta yoksulluk dramı

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bir parkta terk edilmiş 4 çocuk bulduğunu söyleyen kadın, çocukların halası çıktı.

Kredi kartı borcu nedeniyle bir ay önce ayrıldıkları öğrenilen çiftin çocuklarına bakan halanın, çocukların bakımını sağlayamadığı için böyle bir yola başvurduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, Erikli Mahallesi Hacivat Köprüsü yakınındaki parkta terk edilmiş 4 çocuk bulunduğu ihbarı üzerine, olay yerine gitti.

Burada çocukları bulduğunu ve tanımadığını söyleyen Armağan Y. ve en büyükleri 6 yaşında, en küçükleri 2 aylık 4 çocukla karşılaşan polis ekiplerince yapılan araştırmada, kadının, çocukların halası olduğu belirlendi. Ertuğrulgazi Polis Merkezine götürülen çocuklara polis memurları tarafından yiyecek ve meyve suyu ikram edildi.

Hala Armağan Y, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların annesi Songül ve babası Ethem B. çiftinin bir ay önce kredi kartı borcu nedeniyle ayrıldığını söyledi. Anne Songül'ün Karadeniz'e akrabalarının yanına gittiğini belirten Yardımcı, ”Kardeşim Ethem, çocuklarını bana bırakarak İzmir'e gitti. Bir aydan beri çocukların bakımını ben yapıyordum” dedi.

Polis yetkilileri ise maddi durumunun iyi olmadığı anlaşılan Armağan Y'nin, yeğenlerine bakmakta zorlanınca böyle bir yola başvurduğunu kaydettiler. Armağan Y'nin, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilecek 4 küçük kardeşin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:28:23
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 15:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?