2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

12 öğrenci otomobilin altında kaldı

Bursa'da, servis araçları arıza yaptığı için yaya olarak bir parka pikniğe giden ilköğretim öğrencilerine otomobilin çarpması sonucu, 12 çocuk yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'ndeki Pilot Sanayi İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri, topluca pikniğe gitmeye karar verdi. 

Sabah saatlerinde toplanan öğrenciler, yaya olarak Hamitler Parkı'na gitmek için yürüyüşe geçti.

Ancak öğrenciler kaldırımda toplu olarak yürüdükleri esnada, 1050 Konutlar Kavak Caddesi'nde seyreden Serkan Şensel'in (35) kullandığı 16 CBC 37 plakalı Peugeot marka otomobil, öğrencilerin arasına daldı. 

Kaza sonrası can pazarı yaşanırken, yaralanan 12 öğrenci olay yerine gelen 112 Acil Servis, Organize Sanayi Bölgesi ve çeşitli fabrikaların ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. 

Yaralılardan 5'i Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 7'si ise Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

11 yaşlarındaki öğrencilerden İsmail Öztürk, Bedir Tahagüneş Mehmet Aktunç, Gökhan Gülveren, Taner Kuyumcular Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde; Tolga Hoşkal, Gökçe Aktunç, Furkan Özen, Mustafa Alçı, Semih Bayar, Burak Şentürk, Selim Arslan ve Furkan Aktunç Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Öğrencilerden 6'sının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

Hastanelerdeki görevliler tam bir seferberlik haline geçerken, öğrencilerin kaza haberini alıp hastanelere koşan yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

Aracın sürücüsü Serkan Şensel ise Emek Polis Merkezi ekiplerince gözaltına alındı. 

Bir öğrenci velisi, çocuklarının parka yürüyerek götürüldüğünü belirterek, "Çocukları götürecek servis aracı arıza yapmış, onun için yaya olarak götürmüşler" dedi. 

Kazayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülüyor.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 12:31:59
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 12:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?