5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

17 yıl sonra görmeye başladı

Samsun'da 2 yaşındayken geçirdiği havale sonucu gözlerini kaybeden 19 yaşındaki Berati Zengin, 17 yıl sonra Bursa'da yapılan göz nakliyle tekrar görmeye başladı.

Samsun 19 Mayıs İlçesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Berati Zengin (19), 2 yaşında geçirdiği bir havale sonucu görme özelliğini kaybetti. Çocuklarının gözlerini kaybetmesi üzerine ümitlerini yitirmeyerek Türkiye'nin bir çok ilinde doktorlardan çare arayan baba Ramazan Zengin ve anne Muradiye Zengin, son olarak Bursa'daki akrabalarının yanına geldi.

Marmara Lazer Göz Sağlığı Merkezi'nde tedavi görmeye başlayan Berati Zengin, gerekli kornea bulunabilirse tekrar görmeye başlayacağını öğrendi. Müjdeli haber İstanbul'dan bayram arefesinde geldi. Bir organ bağışı sonucu bulunan kornea Operatör Doktor Bülent Kahraman nezaretinde gerçekleştirilen ameliyat ile Berati Zengin'e nakledildi.

Yapılan başarılı bir operasyonla 17 yıl sonra görmeye başlayan Zengin, anne ve babasıyla birlikte çifte bayramı yaşamaya başladı. Berati'nin kendilerine 2 ay önce başvurduğunu belirten Operatör Doktor Bülent Kahraman, "17 senedir Berati gözlerine çare aramış. Bir gözü hiç görmüyor, diğer gözü çok az görüyordu. Kronik bir rahatsızlığı olduğu için bu tip hastalara göz nakli yapmak zordu. Başarılı bir nakil işlemiyle operasyon tamamlandı.

Bir kaç gündür Berati'yi takip ediyoruz. Çok güzel gelişmeler var. Daha da iyi olacak" dedi.
Önceden göremediğini belirten Berati Zengin, buraya gelmekten çok mutlu olduğu ve göremediği hayatta bunalıma girdiğini ifade etti. En çok yazıları okuyamadığına üzüldüğünü söyleyen Berati, görmeye başlayınca çok heyecanlandığını kaydetti. Çocuklarının görmeye başlamasıyla çifte bayram yaşadıklarını anlatan Baba Ramazan Zengin, "Çok sevinçliyiz. İki bayramı bir arada görmek bizim için çok büyük bir şey. Allah herkesi böyle mutlu etsin dünyalar bizim oldu" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 12:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?