2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

250 fırına yardım sepeti

Bursa Valiliği ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğiyle başlatılan sosyal yardımlaşma projeleri çerçevesinde, 250 fırındaki yardım sepetlerinde toplanacak ekmekler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

BESOB Başkanı Arif Tak, 112 oda ve 98 bin esnafın birlikte hareket ederek, Bursa'da yardıma muhtaç olan 25 bin ailenin ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi. 40. Olağan Genel Kurul'dan bu yönde bir karar çıktığını ifade eden Tak, "Bu kararı uygulamak için harekete geçiyoruz. Komşusu açken tok gezeni Allah da sevmez, kul da. Biz de Bursa Valiliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşları birlikte el ele vererek, yardıma ihtiyacı olan, yoksul ailelere yardım eli uzatacağız. Bu hususta kendimizi borçlu hissediyoruz. Projelerimiz devam edecek. İlk adımı Fırıncılar Odası ile attık. İleride de ihtiyaca göre alanlarda faaliyet gösteren odalarımız, üzerine düşeni yaparak, ihtiyaç sahiplerinin meselelerini çözmek için gerekeni yapacak. Bu projenin ardından Lokantacılar Odası, çorba içmeye parası olmayanlara bir tas çorba kampanyası başlatacak. Diğer projelerimiz de zamanı geldikçe hayata geçirilecek" dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andıç ise, ekmeğin her şeyden önce geldiğini belirterek, "Her ne kadar mahallelerimizde elimizden geldiği kadarıyla yardım etsek de, bu projeyle daha geniş kitlelere yayma fırsatı bulacağız. Yarından itibaren 250 fırında uygulama başlatılacak. Afişler asılacak ve sepetler kurulacak. Yardım etmek isteyenler parasını fırıncıya vererek, orada bulunan sepete ekmeğini koyacak ve ihtiyacı olanlar o sepetten ekmeği alacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 15:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?