1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

911 Arama Kurtarma Derneği'nin AKUT'la birleşti

Bursa ve çevre illerde arama kurtarma faaliyetlerine imza atan 911 Arama Kurtarma Derneği'nin AKUT ile birleşmesi nedeniyle dün gece bir kokteyl düzenlendi.
 
6 yıl önce Aziz Doğan tarafından kurulan ve 130'un üzerinde arama kurtarma operasyonu gerçekleştiren 911 Arama Kurtarma Derneği, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile birleşti. Çelik Palas Otel'de düzenlenen kokteylde konuşan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, birleşmeyle ilgili olarak, "10. yılımızda 10 bölgede faaliyet göstermeye başladık. Bursa merkezli olarak 6 yıldır, 110 üye ve 4 şubeyle dağda kaybolma, suda boğulma, orman yangınları, taşıt ve mekanizma kazaları sualtı dahil olmak üzere Türkiye'nin her tarafında, 130'un üzerinde arama kurtarma çalışmasına katılan 911 Arama Kurtarma Derneği ile AKUT olarak güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. 

Konularında uzman iki güçlü kurumun tek çatı altında birleşmesi sonucu ortaya çıkacak olan bu iş ve güç birliğini, arama ve kurtarma alanında ülkemiz adına çok önemli bir gelişme ve kazanç olarak değerlendiriyorum" dedi.
911'in lideri Aziz Doğan'ın öncülüğünde kendini çok iyi yetiştirmiş, nitelikli, sosyal sorumluluk bilincine sahip gönüllüleri AKUT çatısı altında görmenin, bundan sonra ülkeye ve insanlara yapacakları hizmetlerde, kendilerine, güven ve dinamizm kazandıracağını belirten Mahruki, yeni kurdukları AKUT Bursa birimine, Bursa'da yaşayanların ve Bursa'da kazanan kurumların ve sanayi kuruluşlarının sahip çıkmasını istedi. 

Gecede konuşan AKUT Bursa Birim Başkanı Aziz Doğan ise, Marmara depreminden sonra kurulan 911 Arama Kurtarma Derneği'nin bu zamana kadar ayakta kalan ender arama kurtarma derneklerinden birisi olduğunun altını çizdi. Hem Türkiye'yi ilgilendiren hem yerel bazdaki bütün konularda 911 Arama Kurtarma Derneği olarak AKUT ile birlikte sırt sırta, omuza omuza çalıştıklarını ifade eden Doğan, "Biz onları, onlar bizi iyi biliyorlar. Bu bizim motivasyonumuz anlamında ileriye dönük oldukça verimli işlerin ortaya çıkmasına sebep olacak. Ekibimiz çok iyi durumda. AKUT'a gerçekten büyük bir güç olarak katıldık. Bu birliktelik,Türkiye çapındaki operasyonlarda daha aktif ve fonksiyonel hizmet vereceğiz anlamına geliyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 13:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?