1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ailesi istemediği için yurda verildi

Bursa'da bir aylık erkek bebek, ailesi tarafından istenmediği gerekçesiyle tedavi gördüğü hastane yetkilileri tarafından çocuk yuvasına verildi. 17 gündür hastanede tedavi gören bebeğinin kendisinden izinsiz yurda verildiğini öne süren baba, gerekli girişimlerde bulunup çocuğunu bir gün sonra yurttan aldı.

Şirinevler Mahallesi'nde oturan Göl ailesinin dördüncü çocuğu olan Yalçın Göl, 12 Aralık'ta Şevket Yılmaz Hastanesi'nde dünyaya geldi. Anne Aşire Göl, çocuğu bir hafta sonra evde rahatsızlanınca hastaneye götürdü. Acil serviste kontrolü yapılan bebek, 'böyle durumlar olur' denilerek yeniden evine gönderildi. Ancak durumu ciddileşen ve solunumu durma noktasına gelen bebek, bir kez daha Şevket Yılmaz Hastanesi'ne götürüldü.

Bebeğin enfeksiyon kaptığı ve solunumun kötüleştiği belirlenince, 112 Acil Servis ekibiyle küçük bebek Fomara Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuğunun doğum sırasında enfeksiyon kaptığını söyleyen 38 yaşındaki baba Yakup Göl, ilk başta Çocuk Hastanesi'ne sevke razı olmadı. Mahkemeden izin alınarak Çocuk Hastanesi'nde solunum cihazına bağlanan Yalçın Göl, 17 günlük tedavi sonrası iyileşti.

Yakup Göl, tedavi sırasında eşinin sütünü kavanozla her gün Fomara'daki Çocuk Hastanesi'ne getirdi. Bazen de anne, kendisi gelerek solunum cihazına bağlanan bebeğini emzirdi. Çocuğunun tam olarak iyileşmediğini düşünen baba Yakup Göl, taburcu edilmesi için kendisine tebliğde bulunan Çocuk Hastanesi doktorlarına, "Çocuğu Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gönderin" dedi. Ailenin çocuğu istemediğini düşünen Çocuk Hastanesi yetkilileri de, Savcılık, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile görüşüp çocuğu yuvaya gönderdi.

Çocuğunun yuvaya teslim edildiğini öğrenen Yakup Göl, hastaneye başvurdu. Çocuğunun kimliğini çıkarıp Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaat eden Göl, gazetecilerin de yardımıyla bebeğini Sırameşeler'deki yuvadan çıkardı. Yalçın isimli minik bebek Şirinevler Mahallesi'ndeki evine geldiğinde anne Aşire Göl, çocuğunu büyük bir sevinçle kucakladı.
Çocuğunun, Şevket Yılmaz Hastanesi'nde enfeksiyon kaptığını ileri süren Yakup Göl, bunun için de Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek,

"Çocuğumun yuvaya verilmesi için benim imzam yok, haberim yok. Çocuğumuz için gece gündüz hastane kapılarındayız. Her gün kavanozla süt getiriyorum, hastane kantininde bekliyorum. 17 gün böyle geçti. Ama Şevket Yılmaz Hastanesi için suç duyurusunda bulunduğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi için imza vermediğimden dolayı benden habersiz yurda göndermişler. Ben çocuğumu çöp bidonuna mı bıraktım da yuvaya göndermişler" diye konuştu.

Anne Aşire Göl ise, bebeğine kavuşmaktan dolayı sevinçli olduğunu ifade ederek, "Vicdansız insanlar bebeğini terk eder. Üç tane evladım var. Dördüncüsünü nasıl yuvaya verebilirim. Ben dünyaya getirmişim" dedi.

Çocuk Hastanesi yetkilileri ise, bebek kendilerine geldiğinde durumunun ciddi olduğunu belirterek, "Şevket Yılmaz Hastanesi'nde solunum cihazı olmadığı için bize sevk edildi. Aileden tedavinin burada yapılması konusunda rıza için imza istediğimizde karşı çıktılar. Savcılıktan izin alıp tedaviyi gerçekleştirdik. Çocuğun durumu düzeldi. Aileden çocuğu gelip almalarını istediğimizde kabul etmediler. Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gönderin dediler. Tedavi tamamlandığı için savcılık izniyle Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderdik" açıklamasını yaptı.

Yıldırım İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde kimliği çıkarılan Yalçın Göl, gazetecilerin yardımıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden alınıp aileye teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 13:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?