5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Alo 175'e komik şikayetler

Bursa'da, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'na gelen tüketici şikayetlerinden bazıları, ilginçlikleri ile duyanları güldürüyor.

Tüketici Danışma Hattı çalışanları, ilginçliğin çoğu zaman şikayetin konusundan çok, anlatılma şekliyle ilgili olduğunu belirterek, "Şikayetleri öyle anlatıyorlar ki, kendimizi bazen psikolog gibi görüyoruz" diyor.

Vatandaşlardan, şikayetlerin özünü bildirmesini isteyen Alo 175 çalışanları, "Bize ulaşan şikayet sahipleri, olayın tüm detayları ve sıkıntılarını anlatarak, bazen de kötü ifadeler kullanarak rahatlamak istiyor. İşte şikayetlerin ilginç ya da komik tarafları bunların içerisinde oluyor. Biz bazen kendimizi psikolog gibi hissediyoruz. Bazen çalışma konumuza girmeyen şikayetler de oluyor. Kimi zaman, şikayet değil sadece bir konu hakkında bilgi almak isteyenler olabiliyor. Bakanlığımızın tüketicilerin bilinçlendirilmesi için astığı afişlerdeki fotoğrafların ne anlama geldiğini veya bizim işimizin ne olduğunu soruyorlar" diye konuştu.

Alo 175 hattında çalışanlar, zaman zaman çok komik şikayetlerle karşılaştıklarını kaydederek, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı:

"Satın aldığı ayakkabılardan birinin ayağına küçük geldiğini, ayakkabılarının eşit büyüklükte olmadığını ifade eden tüketicinin probleminin çözülmesi amacıyla, satıcı firmayla irtibata geçildi. Yapılan incelemede ayakkabıların değil, kişinin ayak ölçülerinin birbirinden farklı olduğu tespit edilerek karşılıklı mutabakata varıldı. Bir tüketici, 60 milyon vererek boyattığı saçlarının boyasının normalde 1 ay giderken, bu sefer 1 haftada aktığını açıklayarak şikayette bulundu. 6-7 yaşlarında olan bir tüketici, kremalı bisküvinin reklamlarında yumuşak gösterildiğini, fakat satın aldığında içinin sert çıktığını söyleyerek firma yetkililerine şikayette bulunulmasını talep etti.

Nişan aşamasında bir aile, düğünden 3 ay önce bir düğün salonu için anlaştıklarını ve belli bir miktar kaparo ödediklerini, olaydan bir süre sonra anlaşmazlık nedeniyle nişanın bozulduğunu ve artık düğün salonuna ihtiyaçları kalmadığından dolayı ödedikleri parayı geri alıp alamayacaklarını sordu. Emekli öğretmen olduğunu ifade eden bir tüketici, bir sağlık merkezi ile 10 bin Euro karşılığında saç ekimi konusunda anlaştığını, ekimin başarılı olmadığını, ayrıca başında yaralar oluştuğunu, bu durum karşısında ne yapması gerektiğini sordu. Bir tüketici 'kirlenmek güzeldir' reklamının abartıldığını söyleyerek şikayette bulundu. Gazete ilanına istinaden cinsel bilgiler içeren CD talep ettiğini ve parasını gazetede belirtilen hesaba havale ettiğini anlatan bir tüketici, kendisine posta yolu ile CD yerine gazete kağıdı gönderildiğini ihbar etti. Bir tüketici Uludağ Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu, kaniş cinsi bir köpek satın aldığını, yarı yıl tatili olması sebebiyle köpeğe bakamayacağını ve köpeği iade etme hakkının olup olmadığını sordu.

Bir tüketici sinemaya 21.45'te başlayacağı ilanına istinaden gittiğini, sinemanın 21.45 yerine 22.00'de başladığını ve 15 dakika reklam seyrederek istemediği şekilde zaman geçirdiğini belirterek, tüketici yasasının kendisini koruyup korumadığını öğrenmek istedi. Bir öğretmen, eğitim amaçlı katıldığı bir endüstri meslek lisesindeki toplantıya 30 kişilik otobüste 70 kişi, sıkış tepiş gittiğini, ezildiğini ve hakkını aramak istediğini bildirdi. Büyük bir alışveriş merkezinde yürüyen bir tüketici, merdivenlerden çıkarken değerli kürkünün merdiven girişine takıldığını ve delindiğini kaydederek, alışveriş merkezinin yeniden dizayn edilmesi konusunda uyarılmasını istedi. Doğum günü hediyesi olarak kendisine Boxer cinsi bir köpek alınan kişi, kendisinin Golden Retriever cinsi köpeği daha çok sevdiğini ve hediye verilen köpeği geri verip, istediği köpeği almak istediğini söyledi."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?