1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Baş ağrısından kurtulmak isteyen doktor öldü

Baş ağrısından kurtulmak isterken öldüBursa'da hastanede gece görev yapan bir doktor, şiddetli baş ağrısını geçirmek için kendisine anestezide kullanılan ilaçtan enjekte edince hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, geçen sene Hakkari Yüksekova'dan Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne tayin olduğu için öğretmen olan eşiyle birlikte Bursa'ya yerleşen Genel Cerrahi Klinik Asistanı Araştırma Görevlisi Dr. Hacı Yusuf Delibalta (33), dün akşam hastanede nöbete kaldı. Gece ameliyat olan hastanın kontrolünü yapması gereken Delibalta'ya ulaşamayan hemşireler, gece saat 01.30'da doktorun odasına baktı. Kapının kilitli olduğunu gören hemşireler, yandaki odanın penceresinden odayı kontrol ettiklerinde, 1 çocuk babası Hacı Yusuf Delibalta'yı odasındaki masasında ellerini şakaklarına koymuş halde gördü. Pencereden odaya giren görevliler, doktor Delibalta'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Masa üzerinde içerisinde ilaç olan enjektör bulunurken, sol bileğinde ve alt dudağında iğne izi görülen Delibalta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Zaman zaman sakinleştirici ve uyuşturucu ilaç aldığı öne sürülen Delibalta'nın gece yarısı tutan şiddetli baş ağrısını hafifletmek için anestezide kullanılan Fentanil isimli ilacı kendisine enjekte ettiği öğrenildi. 2.5 yıl önce çalıştığı Yüksekova'da öğretmen eşiyle evlendikten sonra Bursa'ya tayin olan doktor Delibalta'nın 1.5 yaşında bir çocuğu da olduğu öğrenildi. 

Dr. Hacı Yusuf Delibalta'nın cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman'a gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 15:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?