1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bebeklere dijital takip devri

Zübeyde Hanım Doğumevi'nde babalar ve hasta yakınları, doğum haberini dijital panodan izlerken, haberi aldıktan kısa bir süre sonra ise görüntülü telefondan eşi ve çocuğunu görüyor. Böylece hem doğumhane ve özel odalara erkeklerin girmesi engelleniyor hem de bu mutlu an hemen babalarla paylaşılıyor.

Zübeyde Hanım Doğumevi'nde Bursa'da ilk olarak kurulan dijital pano ve görüntülü telefon sistemi, vatandaşlardan takdir topluyor. Eşinin doğum odasına girdiğini dijital panodan gören babalar ve hasta yakınları, soluğu bekleme salonunda alıyor. Hastanın ismini, bebeğin cinsiyetini ve doğumun ne şekilde gerçekleştiğini gösteren dijital pano karşısında bekleyen vatandaşlar, büyük bir heyecan yaşıyor. Panoda hastasının doğumunun gerçekleştiğini görenler, sevinç içinde birbirlerine sarılıyor. Ziyaret saati dışında hastasıyla görüşmek isteyenler, salondaki görüntülü telefon sistemiyle hastasının oda numarasını kodlayarak, görüntülü telefonla görüşme imkanı buluyor. Hastanede sevindirici haberi bekleyen vatandaşlar, uygulanan hizmetin çok güzel olduğunu söyleyerek, hastane yönetimini kutluyor.

Zübeyde Hanım Doğumevi Başhekimi Op. Dr. Şeref Nişancı, hastane de 3 ay içerisinde birçok teknolojik yeniliğe imza attıklarını belirterek, "Bursa'da ilk defa dijital pano hizmetini sunduk. Hastasının doğum haberini vatandaşlar, doğumun gerçekleşmesinden birkaç dakika sonra bebeğin cinsiyetini ve doğumun normal ya da sezaryenle olduğunu öğreniyor. Ayrıca hastanemizde 5 adet görüntülü telefon bulunmakta. Bu telefonlar sayesinde ziyaret saati dışında hasta yakınları salondaki görüntülü telefon sayesinde hastasıyla görüntülü konuşuyor. Bu hizmetimiz ayrıca hastanede hijyen ve yaşanabilecek bebek hırsızlığına karşı da ciddi bir tedbir oldu. Hastanemiz, çeşitli yerlere konulan 32 kamerayla sürekli gözetim altında tutuluyor"

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 11:56:28
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?