5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Beyaz Bursa!

Bursa'da gece başlayan kar yağışı, bütün çatıları beyaza bürüdü. Gece bazı yokuş güzergahlarda lastikleri eski olan sürücüler patinaj yaparak zor anlar yaşarken, sıkışan trafiği açmak için emniyet kuvvetleri sürücülere yardımcı oldu.

Sabah saatlerinde ise yollarda araçların yoğun seyri ile etkisini kaybeden kar, çatıları beyaz bir gelinlik gibi örterek şehirde tertemiz bir manzara oluşturdu.

Uludağ yolunda rakımın yüksek olması sebebiyle yollar karla kaplandı. Karayolları ekipleri gece saatlerinden itibaren oteller bölgesine yakın alanlarda yolda kar küreme çalışması yaptı. Jandarma ekipleri ise 8. kilometredeki yol ayrımında, sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı, zinciri bulunmayan araçları geri çevirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece Fevzi Çakmak, Tophane, Namazgah, İpekçilik, Teleferik caddeleri ile Çelebi Sultan Bulvarı'nda yoldan çıkan araçlar yüzünden trafik uzun süre kilitlendi. Çakırhamam'a kadar sıkışan trafik, Atatürk Caddesi'nde de ulaşımı aksattı. Ancak sabah trafik normale döndü.

Öte yandan, Bursa Ankara Karayolu'nun İnegöl Bozüyük arasındaki Mezitler mevkiinde yoğun kar sebebiyle ulaşım zaman zaman aksadı. Ancak yol kapanmadı. Bursa-Yalova ve Bursa-Balıkesir arasındaki ulaşımda ise bir sıkıntı yaşanmadı.

Köy Hizmetleri ekipleri ise, Bursa ve civarındaki köy yollarının ulaşıma açık olduğunu, İznik, Karacabey ve İnegöl ilçeleri de dahil olmak üzere çok sayıda görevli ekibin muhtemel yoğun kar yağışı ihtimaline karşı hazırlıklı bekletildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?