1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bin 219 motosiklet, 1 ehliyet var

Yenişehir'de Emniyet Amiri Levent Ulukan, okul aile birliği başkanlarıyla yaptığı toplantıda, üzücü kazalara mahal verilmemesi için çocuklara motor alınmamasını istedi. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki toplantıya 10 okulun aile birlikleri başkanları katılırken, okul içindeki ve dışındaki öğrenci meseleleri tartışıldı. Emniyet Amiri Levent Ulukan, Yenişehir'in huzurlu ilçelerin başında geldiğine dikkat çekerek, "Okullarımızda ufak tefek sıkıntıların dışında büyük meselelerle karşılaşmıyoruz. Sizlerin kulaklarına dedikodular gelebilir. Bunlara kesinlikle inanmayın. Eğer böyle bir şey olsa bile ilk önce biz duyarız ve gerekli tedbirleri alırız" dedi. 

Ulukan, "İlçemizde küçük çocuklar bile motosiklet kullanıyor. Bu durum tehlike arz ediyordu. Kazalara sebebiyet vermemek için buna 'dur' dedik. Yenişehir'de şu an bin 219 adet kayıtlı motosiklet var. Bu kadar motosiklet var, ancak 1 tane ehliyetli sürücü var. Biz yaptığımız kontrollerde 61 motosikleti trafikten men ettik. Buna mecbur kalıyoruz. 2006 yılının ilk 4 ayında 10 motosiklet kazası oldu ve 16 kişi yaralandı. Bu kazalarda 6 bin 350 YTL maddi hasar meydana geldi. Bunun için çocuklarımızın her istediğini yapmayalım. Yenişehir sürekli göç alan bir ilçe. Trafik akışı da çok yoğun. Allah korusun yarın çocuklarımızın başına bir şey gelmemesi için çok dikkat etmeliyiz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 16:35:33
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 16:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?