5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Büro emekçilerinden protesto

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi üyeleri, hükümetin Adalet Bakanlığı personeline yeterli pay ayırmamasına tepki gösterdi.

Bursa Adliyesi önünde toplanan sendika üyeleri, bugün görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesinden büro emekçilerine yeterli pay ayrılmadığını belirterek, kararı protesto etti. IMF ve Dünya Bankası'nın istekleri doğrultusunda yüzdelik oranlarda verilen sadaka zamlarını istemediklerini söyleyen Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, adalet dağıtan mekanlarda çalışanlara adaletsizlik yapıldığını ileri sürdü.

Söğüt, "Vergiler emekçilerden alınmakta, bütçe gelirleri ise rantiyeye aktarılmaktadır. Adaletin geciktiği personelin yetersiz olduğu, iş yükünün artığı adliyelerde hizmetin yeterli, düzenli ve hızla verilmesi için adliyeye yönelik çalışmalar ve bütçeden ayrılan pay arttırılmalıdır" dedi.

Ücret verirken 657 sayılı yasanın dikkate alındığını, cezalandırmada ise Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Yasası'nın uygulandığını dile getiren sendika üyeleri, haklarını elde etmek için mücadelelerini devam ettireceklerini söyleyerek, bir süre "IMF'ye değil, emekçiye bütçe" diye slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?