1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bursa, dikilen 100 bin lale ile renklendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım ayında dikilen ve havaların ısınmasıyla açan 6 türden, yüz bin lale, rengarenk görüntüleriyle kentte farklı bir bahar havası estirdi.

Baharın cıvıl cıvıl enerjisini Bursalılara kentin muhtelif yerlerine ektiği yarım milyon çiçekle yaşatan Büyükşehir Belediyesi’nin Soğanlı Botanik ve Mihraplı Parkları’nın yanı sıra kent girişleri ile ana arterlere kış aylarında ektiği lale soğanları çiçek açtı. Bir döneme adını veren, Osmanlı döneminde tasavvufun sembolü olarak kullanılan ve birçok şaire ilham veren lalelerin çiçek açmasıyla Bursa, bambaşka bir güzelliğe büründü. Lalelerin süslediği yerler, farklı renkleriyle vatandaşların fotoğraf çektirdikleri mekanlar haline geldi.

Lale huzur veriyor

Kent içersindeki yeşil alanların ekolojik, fiziksel, rekreatif, ve psikolojik olmak üzere bir çok işlevi bulunduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü yetkilileri, dikilen çiçeklerin ruhsal dinlenme sağladığını, bunun da özellikle bahar depresyonu yaşayanları rahatlattığına dikkat çektiler. Yoğun iş stresinin yaşandığı bölgelere ekilen çiçeklerin bireylere ruhsal yenileme de sağladığını ve özellikle lalelerin insanlara huzur verdiğini belirten yetkililer, vatandaşlara bu güzellikten yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Başkan Şahin: “Bursa’yı özlenen yeşil kimliğine kavuşturuyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Yeniden Yeşil Bursa” hedefi doğrultusunda, 2 yılda 250 bin metre kare yeşil alan oluşturduklarını, kent girişlerine de 16 bin 500 ağaç diktiklerini söyledi. Yatırımlarla kentin geleceğini inşa ederken, unutulan kimliklerinin de yeniden kazanılmasına çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin, “İşte bunlardan biri de Bursa denince akla gelen yeşili kentin kimliğine yeniden kazandırıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alanı artırıyoruz. Çiçeklerle Bursa’yı güzelleştiriyoruz. Her şey ‘Yeniden Yeşil Bursa’ için” dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 13:00:16
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 13:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?