2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bursa'da otomotiv fuarı

Bursa'da, Kalıp Teknolojileri ve Yan Sanayi ile Otomotiv Yan Sanayii Fuarı'nın 25-28 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi. 

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili bilgi veren Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Harun Masatoğlu, bugüne kadar ürünler ön planda olduğu için kalıbın değerinin anlaşılmadığına dikkat çekerek, "Türkiye, otomotiv sektörü doğana kadar kalıpçılıkta oldukça geriydi. Ancak otomotivin Türkiye'de oldukça gelişmesiyle kalıpçılık değer kazandı. Bugün kalıpçılıkta Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Ancak artık kalıpçılık dünyanın birçok ülkesinde geliştiği için uluslararası alanda önemli bir rekabet ortaya çıkmıştır. Otomotivciler kalıpların yüzde 70'lik bölümünü dışarıdan alıyor. Başta otomotivciler olmak üzere herkesin yerli kalıplar kullanması gerekir" dedi. 

Türkiye'nin bu konuda pazarının yetersiz olduğunu belirten Masatoğlu, "Türkiye'nin kalıp üretim sektöründe öne çıkarılması gerekmektedir. Kalıpçılığın gelişmesi sağlanmalıdır. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunun gibi fuarlar düzenleyerek diğer ülkelerin kalıpçılarını davet ediyor, gerektiğinde kendimiz de başka ülkelere ziyaretler yapıyoruz. Amacımız Türkiye'yi bu konuda uluslararası pazara dahil edip, tüm dünyaya tanıtmaktır" diye konuştu. 

Tüyap Başkanı İlhan Ersözler ise, "Bursa, Türkiye'nin başta otomotiv ve makine olmak üzere birçok sektöründe lokomotifidir. Bu fuar, bu zamana kadar alanında ülkemizin ve bölgesinin en geniş ve en önemli buluşması olacaktır. 4 salonda 25 bin metrekare kapalı alanda yapılacak olan Bursa Kalıp 2006 ve Bursa Otomotiv Yan Sanayi Fuarı'na 26 ülkeden 641 firma katılacak" diye konuştu.
Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 25-27 Mayıs tarihleri arasında 11.00-20.00, 28 Mayıs Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 18:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?