2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bursa'nın ilk organik kafesi

Bursa'da ilk defa, tamamı organik ürünlerden oluşan bir kafe hizmete açıldı.

Konuklarına sadece organik tarım bitkilerinden oluşan ürünleri hizmete sunacak olan Bursa'nın ilk organik kafesi, İhsaniye Mahallesi'nde açıldı. Konuklarına kahvaltı ağırlıklı hizmet verecek olan kafede baldan reçele, zeytinden çaya kadar tüm ürünlerin organik olduğu bildirildi.

Kafedeki tüm ürünlerin ekolojik ürün sertifikasına sahip olduğunu söyleyen işyeri sahibi Kamber Tezik, amaçlarının müşterilerine sağlıklı ürünlerle kahvaltı keyfi yaşatmak olduğunu söyledi.

Kahvaltıda 12 çeşit organik ürünün yer alacağını belirten Tezik, ''Konuklarımıza sunacağımız ekmekten çaya kadar tüm ürünler organiktir. Tarımda zararlılara karşı bilinçsizce kullanılan kimyasalların insan sağlığına zararı oldukça fazla.

Bu kimyasallar kansere kadar varan çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumumuzu organik ürünlere karşı bilinçlendirmek adına biz de böyle bir hizmet başlattık'' dedi.

Tüketicinin organik ürünler hakkında yeterli bilince sahip olmadığını ifade eden Tezik, ''Özellikle gıda ürünlerinde talep oldukça düşük. Müşteriler doğal ya da organik cilt bakım ürünlerine daha fazla ilgi gösteriyor. Bu sebeple de bu ürünlerde çeşitlilik artıyor'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 10:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?