5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bursaray Kemal Bengü'de

Bursa'da Avrupa Yatırım Bankası'ndan kredi onayı geciktiği için çalışmaları 2 ay gecikmeli başlayan Bursaray B etabında, gözle görülür gelişmeler yaşanmaya başladı.

2 aydır Haşim İşcan Caddesi'nde tünelde çalışan Tekfen grubuna ait iş makinaları ve işçiler, Haşim İşcan'ın devamı olan Kemal Bengü Caddesi'ne tünel açma çalışmalarına başladı.

Birinci etap çalışmaları sebebiyle 3 yıl önce açılan Haşim İşcan Caddesi'ndeki B etabı başlangıç noktasında işlerin büyük oranda hallolması ile, Kemal Bengü Caddesi'ne çıkan müteahhit firma, hafriyat çalışmalarını hızlandırdı. 55 milyon euroya 1.5 yılda tamamlanması planlanan 4.5 kilometrelik B etabının Arabayatağı'na kadar 4 istasyon yapılarak götürülmesi planlanıyor.

Aylardır kapalı olan Haşim İşcan'da okullar açılmadan ulaşıma açılmasını isteyen Bursalılar, müteahhit firmanın başarılı çalışmalarının ulaşım çilesinin bitmesinde en önemli bir gayret olacağını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif olan Haşim İşcan'ın tamamen ulaşıma açılması, merkezde sıkışan araçları rahatlatacak. Acem Reis Camii'nin tescilli eser olması sebebiyle bu bölgede de yeraltında geçecek olan sistem, Gökdere Meydanı'ndan itibaren zemine çıkarak, Ankara Yolu boyunca orta refüjde tesis edilecek.

Yüksek İhtisas Kavşağı'nda geçiş şekli düzenlenip, yer bırakılan Bursaray B etabının Gökdere Bulvarı'ndan sonraki kısmının son derece pratik bir şekilde inşa edileceği kaydedildi. 17.5 kilometrelik güzergah B etabının devreye girmesi ile 23 kilometreye ulaşacak. Doğu-batı arterinde de önemli bir mesafe kat edilerek ulaşımda ciddi rahatlamalar sağlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 12:42:15
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?