2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bursa'ya, model otobiller için pist

Bursa'da, çoğunluğu iş adamlarından oluşan model otomobilciler, benzinle çalışan, gerçeklerinin tıpa tıp aynısı oyuncak arabalarını, Orhaneli yolunda inşa edilen özel pistte yarıştıracak. 

Bursa Model Otomobil Derneği Başkanı Serdar Sakallıoğlu, Gümüştepe Karting Pisti'nin üst tarafında 10 bin metrekarelik alanda 300 bin YTL'ye 350 metrelik pist inşa ettiklerini söyledi. İstanbul ve Ankara'daki pistlerden sonra Bursa'daki pistin dünya standartlarında olduğunu ve 1 Temmuz tarihinde, Türkiye'nin değişik illerinden gelecek otomobillerin yarışacağını anlatan Sakallıoğlu, "Türkiye'de 4 dernek var. Biz de Bursa olarak Burmod'u faaliyete geçirdik. 

Bursa'da 500'den fazla model otomobil sahibi var. Derneğimiz yeni olduğu için üye kayıt aşamasındayız. İnternet üzerinde www.burmod.org adresinden derneğimizin çalışmalarını takip edebilirler. Henüz derneğimize üye olmayan model otomobilcileri de aramıza bekliyoruz. Şu anda beton zemini yapılan pistin asfalt döküm işlemlerini gerçekleştiriyoruz. 

Uludağ'ın eteğinde çamların arasındaki özel pistimizde, Bursalı model otomobil meraklıları hem aileleriyle keyifli bir gün geçirecek hem de arabalarını yarıştırma imkanı bulacaklar. Kafeteryası halka açık olan pistimizde derneğimize üye olanlar ücretsiz yararlanırken, üye olmayanlardan da günlük ücret alınacak. 300 bin YTL'lik pistin uluslararası standartlarda olması için bütün teknik çalışmaları yerine getirdik. Türkiye'de model otomobilciler federasyonunun kurulmasından sonra Avrupa EFRA'ya üye olarak uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Nilüfer Belediyesi'ne bize gösterdiği yakın alaka ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz. 

Fabrikalarının bahçelerinde, alışveriş merkezlerinin otoparklarında model araçlarını dolaştıran meraklılar Bursa'da çam ormanlarının arasında güzel bir piste kavuşacaklar. Ayrıca bu pistten sonra, Off Road araçları içinde toprak zeminli bir başka pist yapmayı planlıyoruz. 

Pistin kafeteryası da bütün otomobil meraklılarına açık olacak. Burada meraklılar araçların yarışlarını gelip seyretme imkanına da sahip olacaklar" dedi. 

İstanbul'da Sinan Sulalı tarafından her model otomobilin 1/5 ölçeğinde imal edilen nitro benzin, benzin ve akülü mobil otomobiller 200 dolar ile bin 500 euro arasında fiyatlarla satılıyor. Uzaktan kumandalı araçlar hızlarıyla keyifli bir oyuncak olarak bilinirken, çocuklardan çok büyükler tarafından kullanılıyor.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 16:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan turan IP: 85.105.181.xxx Tarih : 27.02.2007 21:00:19
merhaba ben çocukluktan beri oyuncak araba tutkunuyum şimdilerde 23 yasında oldum halen araba tutkum var amanerden ne şekılde temın edeceğimi bilmiyorum araştırma yaptım çok pahalı temin edebilmem için yardımcı ola bilirmisiniz kredi kartına taksıt ımkanı varmı ilgilenirseniz sevinirim