5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bursa'ya tam not

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ev sahipliğini yaptığı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağları 2005 Yılı Toplantıları'ndan tam not aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağları 2005 Yılı Toplantısı için Bursa'da bulunan 33 ülkeden 99 belediye başkanı ve yöneticisine Beceren Restorant'ta akşam yemeği verdi.

Yemek boyunca yerli ve yabancı konuklarla sohbet eden Başkan Hikmet Şahin, "Bursa'da sizleri ağırlamaktan mutluluk duydum, iyi ki geldiniz. Sizleri yaşamım boyunca unutmayacağım. Umarım sizler de bizleri ve Bursa'yı hiç unutmazsınız" dedi.

DSÖ Kent Sağlığı Bölüm Başkanı Agis Tsouros da, kendilerini Bursa'da en iyi şekilde ağırlayan ve tüm imkanlarını konuklarının rahat çalışabilmesi için seferber eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti.

Toplantılar sebebiyle Başkan Hikmet Şahin ile 3-4 ay önce başlayan dostluğunun ömür boyu süreceğini belirten Agis Tsouros, konuşmasına Türkçe devam ederek, Başkan Şahin'e, "Sen benim kardeşimsin" dedi.

Agis Tsouros'un bu nezaketine karşılık Başkan Hikmet Şahin de, "Sen de benim sonsuza dek kardeşim ve dostumsun Agis" diye karşılık verdi.

Liverpool Belediye Başkan Vekili Ron Gould ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu mükemmel bir şekilde gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Bursa'da 18 yıldır dünyanın dört bir köşesinde yapılanların içerisinde gerçekleşen en iyi Sağlıklı Şehirler Toplantısı'nı yaptık.

İnsanların güzelliği ve misafirperverliği bu organizasyona yansıdı. Bu organizasyonun diğer şehirlere de örnek olmasını diliyorum. Bizler bu güzel şehirde olmaktan mutluluk duyduk. İnanıyorum diğer belediye başkanları da aynı düşüncede" diye konuştu.

Gould, ülkesinin sahip olduğu tarih, kültür, gelenek ve görenekleri bir palto gibi üzerinde taşıdığını, gittiği her yere bunu götürdüğünü belirterek, "Şimdi size bu paltoya işleyen tarih, kültür, gelenek ve göreneklerimizden bir buse gönderiyorum.

Liverpool'un yaşattığı gizemi, güzelliği ve tılsımı gittiğim her yerde parmaklarımla yakalıyorum, bu özel tılsımı sizlere bir Liverpool hatırası olarak gönderiyorum. Biz bir kuş çeşidine sahibiz ve bu kuşun adına 'hayat kuşu' diyoruz.

Geçmişte denizciler denizlere doğru bakarak kuşların geldiğinde hayatlarının tekrar geri geldiğini düşünürlerdi. Ben Liverpool'a gittiğimde Bursa'ya doğru bakacağım ve kuşların buradan gelmesini bekleyeceğim. Sizler bizlere yeniden bir hayat sundunuz" dedi.

Gecede sahne alan Altın Kızlar Grubu, söyledikleri şarkılarla geceye renk kattı. Başkan Hikmet Şahin, "Akşam oldu hüzünlendim ben yine" adlı şarkıyı Altın Kızlar'la birlikte söyledi. Grup, geceye katılan yerli ve yabancı konuk tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Bu arada geceye katılan yabancı konuklar, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediye ve şehirlerini tanıtan kitapları Başkan Hikmet Şahin'e verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 13:19:41
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 13:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM IP: 81.214.220.xxx Tarih : 23.09.2005 19:46:43
GEMLİK SN:BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ŞAHİN, BİZ GEMLİK HALKI SAĞLIKLI VE İNSANCANA YAŞAYAMIYORUZ.NEDEN..!? -EVLERDE AYLARDIR SULAR AKMIYOR.. -GEMLİKTEN BURSA MERKEZE DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİ YOK, MİNÜBÜSLER İLE AKTARMA YAPARAK SAATLER SONRA BURSA MERKEZE DAHA GEÇ VE PAHALIYA GİDİP GELEBİLİYORUZ, MİNÜBÜSLER ESKİ VE PİS SAATLERİ BELLİ DEĞİL.. -GEMLİĞİN HER TARAFINDA UYUZ KÖPEKLER VE İŞPORTACI VAR.. -GEMLİK, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLADINIZ AMA SAĞLIKLI HİZMET GÖREMİYORUZ...? HANGİ SAĞLIK..? SAYGILARIMLA..