1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

BUSKİ'den Gemlik'e 36 milyon YTL'lik yatırım

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, BUSKİ yetkilileri, köy muhtarlarının ardından mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek, yapılacak yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
 
Gemlik Muhtarlar Derneği lokalinde gerçekleştirilen toplantıya BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile bürokratlar ve muhtarla katıldı. Çetinavcı, yeni Belediyeler Kanunu ile 30 kilometre yarı çaplı alanda Mudanya, Kestel, Gürsu, Gemlik ilçeleri ile çok sayıda belde ve köyün Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduğunu belirtti. BUKSİ olarak bu yerleşim birimlerinde en kısa zamanda alt yapı yatırımı ve onarım yapacaklarını ifade eden Çetinavcı, Nacaklı göleti için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bu bölgede ıslah çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çetinavcı, Nacaklı su hattının bakımsız ve eski olması sebebiyle yüzde 70 kaçak olduğuna dikkat çekti.
 
Çetinavcı, birkaç yılda içinde Gemlik'te içme suyu meselesi kalmayacağını, Gemlik'in kanalizasyon şebekesi onarım projesinin bitmek üzere olduğunu, Çarşı Deresi'nin açık ve kapalı bölümlerinde temizlik yaptıklarını söyledi.
 
Çetinavcı, "Atık su arıtma tesisi ve ön arıtma tesisi ihalesi 13 Nisan'da tamamlandı. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından temel atılacak" dedi.
 
Gemlik'e yaklaşık 36 milyon YTL'lik yatırım yapmayı düşündüklerini anlatan Çetinavcı, "Gemlik'ten 1 senede BUSKİ'ye gelecek para ise sadece 3 milyon YTL'dir. Gemlik için şu ana kadar 600 bin YTL harcadık" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 15:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?