1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Can çekişen köpek için, seferber oldular

Bursa'da, bir aracın altında kalarak ağır yaralanan ve yerde can çekişen kurt köpeğini kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Hiçbir yetkilinin gelip almadığı köpeği bir vatandaşın arabasının bagajına koyarak veterinerlik fakültesine götürmesi, 'insanlık ölmemiş' dedirtti.
 
Edinilen bilgiye göre, kaza dün gece saat 21.00 sıralarında Yeni Yalova Yolu Real Kavşağı'nda meydana geldi. Plakası alınamayan bir aracın çarptığı sahipli köpek, yerde kanlar içinde yatarken vatandaşlar tarafından fark edildi. Hemen köpeğin yanına giden hayvanseverler durumu belediye ekiplerine bildirdi. Ancak belediye yetkililerinden olumsuz cevap alan hayvansever vatandaşlar köpeği kurtarmak için seferber oldu.
 
İlk olarak yaralı köpeği yerde gören motosikletli bir genç, hayvanı kucaklayarak motora bindirmek istedi. Ancak başarılı olamayan genç, köpeği tekrar yere bırakmak zorunda kaldı. Bu sırada Gemlik'e gitmekte olan ve yerdeki köpeği gören Cüneyt Kürşad Çıtak, geri dönerek köpeği aracıyla götürebileceğini söyledi. Vatandaşlar tarafından aracın bagajına konulan kurt köpeği, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne kaldırıldı.
 
Kendisinin köpek sahibi olduğunu ve bu acıyı anladığı için hemen yardım ettiğini ifade eden Cüneyt Kürşad Çıtak, "Yaralı köpeği görünce hemen yoldan geri döndüm. Bu bir insanlık görevidir. Oradaki bir hayvan değil bir insan olabilirdi. Asıl suç ona çarparak orada bırakan sürücünündür" dedi.
 
Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve vücudunun birçok yerinde kırık bulunduğu öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 14:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?