2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çevre toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nın, Hava ve Gürültü Kirliliğinin önlenmesi amacıyla çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarının bu haftaki ayağı Osmangazi Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, otelcilerden sanayicilere kadar pek çok kişi ve kurum davetli olmasına karşın; konunun tarafı olan bazı oda ve derneklerden temsilcinin katılmadığı gözlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katılıp destek verdiği toplantıya, daha çok muhtarlar ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, gürültü ve hava kirliliğinin önlenmesi konusunda yapılabilecekleri anlattı. Özellikle kömürden doğalgaza geçişin hava kirliliğinde önemli bir adım olacağını ifade eden Altepe, çevre ve hava kirliliği oluşturanların uyarılması veya ilgili birimlere bildirilmesi konusunda vatandaşın duyarlı olmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri ise, hava ve çevre kirliliğini önlemenin yasal yolları hakkında bilgi verdiler. Hava ve Çevre kirliliği konusunu ayrı ayrı ele alan çevre mühendisleri, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çektiler. Özellikle kimyasal atıkların asit yağmurlarıyla tekrar toprağa inmesi ve sebze ve meyvelere sinmesinin toplum sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu anlatan Büyükşehir Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı mühendisleri, böyle durumlarda vatandaşın yasal yollara başvurmasını istediler. Özellikle Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve İl Çevre Müdürlüğü'ne başvurulmasını isteyen mühendisler, gelen tüm başvuru ve şikayetlerin titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

Gürültü kirliliği konusunda alınabilecek önlemlerin de konuşulduğu toplantıda, bazı muhtarlar, sokakta klakson yoluyla gürültü yayan araç sahiplerine karşı vatandaşın ne yapabileceğini sordu. Yetkililer de, Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na bildirim halinde gerekli yasal işlemin yapıldığını söyledi. Sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde gerçekleştirilecek toplantılarla hava ve gürültü kirliliğinin önlenmesini amaçlayan toplantıların bir sonraki ayağı Nilüfer olacak.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 23:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?