5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çile Tophane çile

Bursa'nın Tophane Semti'nde parke taşı yenileme çalışmaları sebebiyle bir aydır tek yön trafiğin Kavaklı Caddesi'nden verilmesi, bölge sakinleri, ambulans ve devlet hastanesinde çalışan otobüslerin sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

Hisar içindeki dar sokaklarda güçlükle yol alan araçlar, 200 metrelik mesafedeki çalışmalar için Ortapazar, Kavaklı ve Temiz Caddesi'nde 1.5 kilometre yol kat ederek her seferinde 20 dakikalık bir trafiğin içinden geçiyor. Müteahhit firmanın ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yaşanan sıkıntıyı görmezden geldiğini ifade eden sürücüler, daracık yolda zor anlar ve zaman kaybı yaşadıklarını bildirdi.

Müeahhit firmanın böylesine önemli bir ana arterde çalışmaları 5-7 kişi ile ve gece mesaiye kalmadan yürütmesine anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, "Bu bölgedeki hastaneye gelip gidenler ve yaşayanlar bir aydır büyük bir eziyet çekiyor. Ancak bu sıkıntıyı kimse görmüyor. Yavaş yürüyen çalışmalara kimse müdahalede bulunmuyor. Herkes 23 Eylül'de yapılacak Sağlıklı Kentler Toplantısı'na endekslenmiş, esnafın, vatandaşın halini düşünen yok" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'den çalışmaların hızlandırılmasını talep eden Hisar sakinleri, bat-çık kavşaklardaki süratli çalışmanın Tophane Caddesi'nde de sergilenmesini talep etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:38:48
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?